Lietuviešu aukstie salāti ar iemīļoto siļķīti, burkāniem un sēnēm!

SIĻĶES SALĀTI

1 (1)

SASTĀVDAĻAS

  • 1 paliela mazsālīta siļķe
  • 3 vidēja izmēra burkāni
  • 3 sīpoli
  • 500 g šampinjonu
  • augu eļļa cepšanai
  • dilles

 

PAGATAVOŠANA

  • Sagrieziet mazos gabalos siļķi, vispirms atdalot to no zvīņām un asakām.

3 (1)

  • Notīrītos burkānus sarīvējiet, sīpolus sagrieziet pusgredzenos, šampinjonus – šķēlītēs.
  • Uzsildiet pannu, ielejiet tur nedaudz augu eļļas, apcepiet sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, periodiski tos apmaisot. Pievienojiet šampinjonus, paturiet visu vēl 5 minūtes uz nelielas uguns.

483

  • Atļaujiet dārzeņiem un sēnēm atdzist, tad ievietojiet tos ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Samaisiet kopā dārzeņus, sēnes un siļķi. Viss, kas atliek, apbērt ēdienu ar dillēm.

Neskatoties uz to, cik viegli ēdiens pagatavojams, šī recepte noteikti iekļaujama svētku ēdienu sarakstā. Salātus var pasniegt kopā gan ar vārītiem kartupeļiem, gan ar svaigu borodino maizes šķēli. Domājams, ka atkārtot dzērienu sarakstu, kas sader kopā ar siļķi, nav vajadzības.

Mēs ticam, ka arī Jūsu draugiem garšos šie salāti, tādēļ padalieties ar rakstu!

COMMENTS

Leave a Comment