Lūk, kā audzēt svaigus garšaugus un dārzeņus pat ārpus sezonas! Visi lūgs jūs dalīties noslēpumā!

Paletes

Iespējams, ka paletes ir visdaudzpusīgākā prece. Tos var izmantot jebko. Mūsdienās ļoti bieži dārza kultūru sakārtošanai un stādīšanai izmanto vertikāli stāvošas paletes. Un tas izskatās ļoti moderns un videi draudzīgs.

Kāpnes

Ja jums ir nevajadzīgas kāpnes vai kāpnes, tad jums ir paveicies. Mini-dārzeņu dārzs uz tā izskatās ļoti skaisti un lieliski papildina interjeru.

Piekaramie podi

Piekaramie podi vai stikla burkas, ko var radoši pakārt virvē, rada mājā atmosfēru un ietaupa vietu, galvenais ir darīt visu vienā krāsā un stilā.

Koka kaste

Ļoti lēts, bet tajā pašā laikā skaists veids, kā audzēt garšaugus un dārzeņus. Šāda mini puķu dobe ar noderīgiem priekšmetiem dekorēs gan istabu, gan balkonu.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: esiet gatavi atteikties no kaut kā, lai tā vietā nāktu, labākas finansiālās iespējas

Lasi arī: Pāvela Globas prognozes nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: daudzus šajā nedēļā sagaidīs liktenīgi notikumi!

Mini siltumnīca

Neliela māja augiem aizņems vairāk vietas nekā iepriekšējās iespējas. Tajā augi nogatavosies daudzkārt ātrāk temperatūras režīma dēļ. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka kultūraugi tādējādi tiek pasargāti no mājsaimniecības locekļu vai mājdzīvnieku uzmācīgas uzmanības.

Dārzeņu dārzs kvadrāta kastēs

Pēdējā laikā ir bijusi tendence veidot sakņu dārzus kvadrāta kastēs. Šī ideja pieder britu dārzniekiem, kuri ierobežotā telpā atsevišķās šūnās stāda pilnīgi dažādas kultūras, radot labvēlīgu telpu. Ja uz balkona atļauj vieta, vienu pie otras var novietot vienāda izmēra konteinerus, izdomāt tiem neparastu dizainu un katrā no tiem iestādīt noteiktus dažādus apstādījumus.

Siltumnīca uz balkona

Pieredzējušiem dārzniekiem, kuri vēlas audzēt ne tikai garšaugus, bet arī tomātus un gurķus, iesakām pieņemt ideju par siltumnīcu uz balkona. Mājas siltumnīcā noteiktos klimatiskajos apstākļos var augt dārzeņi, gluži kā tradicionālajā siltumnīcā.

Svaigi zaļumi jūsu mājās parādīsies pēc 3-4 nedēļu pareizas kopšanas, taču jums jāzina, ka augiem dzīvoklī nepieciešama rūpīgāka kopšana nekā tiem, kas aug atklātā zemē. Viņu noturība ir raksturīga dabai.

Audzējiet garšaugus un dārzeņus, neizejot no mājām! Un neaizmirstiet dalīties ar noderīgu informāciju ar draugiem sociālajos tīklos.