Kāpēc rodas vēlme braukt uz laukiem?

Kādu dienu mēs saņēmām vēstuli no mūsu lasītājas, kura mums pastāstīja, kā viņa pati veido puķu dobes savā namiņā. Mūs ļoti iedvesmoja viņas stāsts, un mēs nolēmām ar viņu parunāt sīkāk. Izrādījās, ka sieviete laukos dzīvo viena. Ne tāpēc, ka viņai nav kur dzīvot, bet vienkārši tāpēc, ka tas ir viņas senais sapnis.

Daudzi no mums arī sapņo doties pensijā un dzīvot laukos. Prom no pilsētas un burzmas. Tāpēc mēs sākām interesēties par Almas stāstu un nolēmām pajautāt, vai nav grūti dzīvot vienai vasarnīcā, kā viņa tiek galā un kas viņu pamudināja izlemt pārvākties uz vasarnīcu vienai. Mēs dalāmies viņas atbildē ar jums.

Vasaras māja apdzīvotā vietā 

“Sveika dārgā. Esmu glaimota, ka jūs interesē mana pieticīgā dzīve vasarnīcā. Jūs jautājāt, vai man nav grūti būt vienai vasarnīcā. Man par to bieži jautā. Tiklīdz ierodos pilsētā, draugi uzbrūk man ar jautājumiem, jautājot, kā man tur iet vienai, vai nav garlaicīgi, vai nav grūti. Es nevarat atbildēt vienā vārdā, es uzrakstīšu sīkāk.

Es uzreiz teikšu, ka es nepārcēlos uz vasarnīcu, lai taupītu pārtiku vai rūpnieciskā mērogā audzētu dārzeņus. Tas vairāk ir hobijs, sava veida hobijs vecumdienās, kā saka bērni. Starp citu, arī viņi mani nesaprata uzreiz, ilgi mēģināja atrunāt. Esmu tik priecīga, ka viņi mani tomēr neatrunāja.

 

Es pārcēlos uz vasarnīcu pirms 14 gadiem, kad mans vīrs nomira. Sēdēt vienatnē tukšā dzīvoklī bija neizturami, tik smacīgi, tik slikti. Tad es nolēmu, ka ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Dzīvokli iedevu bērniem, sakot, lai dzīvo, bet tajā pašā laikā pieskata. Es pati sakravāju mantas un devos uz mūsu vasarnīcu.

Lasi arī: Lūk, kā audzēt svaigus garšaugus un dārzeņus pat ārpus sezonas! Visi lūgs jūs dalīties noslēpumā!

Lasi arī: Kaimiņš pirmais izraka kartupeļus, pasauca uz savu zemes gabalu un palielījās ar veidu, kā padarīt augsni auglīgu

Godīgi sakot, sākumā nebija viegli. Mans vīrs vasarā dzīvoja vasarnīcā, un mēs abi bieži tur atpūtāmies; daudzas lietas man par viņu atgādināja. Taču uzreiz kļuva vieglāk elpot, it kā no dvēseles būtu nocelts akmens. Bija tikai pavasaris, tāpēc es ķēros pie lietas. Mājā vienmēr ir ko darīt, tas novērš uzmanību no sāpīgām domām.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment