Lūk, kā izskatījās vienas no pasaulē pirmajām plastiskajām operācijām! ŠAUSMINOŠI!

 

Valters Jeo 

a98767_first-plastics_1-skin

Tiek uzskatīts, ka Valteram Jeo, britu jūrniekam, kurš tika smagi ievainots Pirmā pasaules kara laikā, tika veikta pirmā plastiskā operācija pasaulē. Kara laikā viņa seja tika izkropļota, un vienīgais variants, kā viņu glābt, bija aizvietot traumēto sejas ādu ar viņa paša, no citas ķermeņa daļas paņemto ādu.

Villijs Vikaredžš 

a98767_first-plastics_3-jaw

Jitlandes kaujā smagi traumētajam Villijam Vikaredžam tika veikta daļēja sejas rekonstrukcija. 20 gs. sākumā vēl nebija radītas antibiotikas, līdz ar to ļoti strauji attīstījās iekaisumi jebkurā atvērtā, traumētā un infekciju skārušā ādas daļā.

Lai veiktu šādu ādas transplantāciju ar pēc iespējas mazāku infekcijas risku, ķirurgs Harolds Gillies izgudroja procedūru, kuras veikšanai nav nepieciešama ādas lēveres izgriešana. Šajā procedūrā ādas lēvere no tuvākās neskartās ķermeņa daļas tika ievietota caurulītē un pārvilkta pāri traumētajam laukumam, tādējādi ādai saglabājot savu esošo As**sriti.

Lasi vēl: Kas par daudz, tas par skādi jeb 5 pārspīlētākās plastiskās operācijas

Maikls Dillons

a98767_first-plastics_7

Pirmais vīrietis transvestīts, kuram tika veikta falloplastija. Jaunā sieviete jau kopš pusaudzes gadiem ērtāk jutās zēnu drēbēs, kā arī ikmēneša menstruācijas viņai sagādāja tikai raizes izteikto sāpju dēļ. Viņa vērsās pie ārsta, lai mazinātu menstruāciju radīto diskomfortu, un ārsts viņai nozīmēja vīrišķā hormona testosterona kursu.

Tajā laikā testosterona ietekme uz sievietes ķermeni bija maz izpētīta, un ar laiku jaunā sieviete kļuva aizvien vīrišķīgāka, kas viņai lika justies neparasti komfortabli. Vēlāk viņa veica krūšu samazināšanas operāciju, un loģisks turpinājums bija arī dzimumorgānu pārveidošana atbilstoši vēlamajam dzimumam. Viņa kļuva par pirmo vīrieti transvestītu.

Timmija Džīna Lindsija

a98767_first-plastics_4-breast-implants

Lūk, šī ir pirmā sieviete, kurai tika veikta krūšu palielināšanas operācija, krūtīs ievietojot silikona implantus. Timmija Linna, tajā laikā vēl jauna sieviete, 9 gadu laikā dzemdēja un ar krūti baroja 6 bērnus. Viņa pēc šķiršanās ar vīru iemīlējās vīrietī, kurš pamodināja viņā impulsīvu sievieti. Viņa no viena sava impulsīvā lēmuma ļoti kaunējās – sarkanu rožu tetovējumu uz krūtīm. Timmija nolēma doties pie plastiskā ķirurga un likvidēt tetovējumu.

Ar jauno ķirurgu izveidojās labs kontakts, un viņš vēlāk uzaicināja Timmiju uz konsultāciju, kur piedāvāja viņai būt izmēģinājuma operācijas pacientei. Izrādās, ka viņa atbilda visiem kritērijiem (pusmūža sieviete, vairāku bērnu māmiņa ar noslīdējušām krūtīm, kura vēlas atgūt to jaunības skaistumu) un nenobijās veikt šādu operāciju.

Avots: oddee.com

Leave a Comment