Kā no apģērba iztīrīt eļļas traipus – šādas metodes tu vēl nezināji!

 

1.  Kā iztīrīt eļļas traipus no apģērba: Etiķis

Etiķa sastāvā ir spēcīgas vielas, kas pavisam vienkārši iztīra eļļas traipus. Lai iztīrītu nevēlamo pleķi, iemērc sasmērēto apģērba gabalu etiķī. Ja sasmērēti vairāki dažādu krāsu apģērbi, tad etiķi var pievienot siltam ūdenim. Tas neļaus krāsām izbalēt. Pēc mērcēšanas etiķī maigi paberzē vietu, kur atradās traips. Ja pleķis nav izzudis, pievieno vairāk etiķa.

2. Talka pulveris

Lai atbrīvotos no eļļas pleķa, var izmantot arī talka pulveri. Tas ātri absorbē jebkuru šķidrumu. Šis pulveris efektīvi ļauj atbrīvoties no eļļas traipiem, turklāt, to lietojot, apģērbs nekļūst nespodrs un bāls. Uzklāj talka pulveri uz apģērba, ļauj tam iesūkties un tad mazgā apģērbu kā ierasts.

 

Lasi arī: Pat visnoturīgākie traipi pazudīs, ja tīrīsiet tos ar šo līdzekli

 

3. Citrons

Kā iztīrīt eļļas traipus no apģērba

Citrons ir lieliska dabas velte, kas palīdz balināt drēbes. Tāpat citrons lieliski ļauj atbrīvoties no eļļas pleķiem. Sagriez citronu divās daļās. Izmanto tā daļas, lai noberztu traipus. Saspied citrona pusīti, lai tajā esošā sula nonāktu uz pleķa. Atstāj apģērbu uz pāris minūtēm, kamēr citrona sula iesūcas, pēc tam mazgā apģērbu kā parasti.

Lasi vēl: Lūk, kā mājas apstākļos atbrīvoties no dzeltenajiem traipiem uz apģērba

4. Karsts ūdens

Mēs labi zinām, ka ūdens un eļļa nesaplūst kopā. Tieši tādēļ karsts ūdens efektīvi palīdz atbrīvoties no eļļas traipiem. Uzlej karstu ūdeni nosmērētajam apģērbam. Izmantojot vecu zobu birsti, paberzē pleķi. Pēc tam izmanto mazgājamo līdzekli ar citronu un mazgā drēbes kā parasti.

5.  Vārāmā soda

Kā iztīrīt eļļas traipus no apģērba

Vārāmā soda ir lielisks līdzeklis, ar kura palīdzību iespējams atbrīvoties no eļļas traipiem. Uzber sodas pulveri tieši uz traipa. Soda kļūs tumšāka un ieņems traipa krāsu tādēļ, ka būs to absorbējusi. Atkārto uzklāšanu un paberzēšanu vairākas reizes, līdz soda būs uzsūkusi eļļu. Pēc tam mazgā drēbes kā parasti.

Lasi arī: Pat visnoturīgākie traipi pazudīs, ja tīrīsiet tos ar šo līdzekli

 

Šīs ir dabīgas metodes, ar kuru palīdzību atbrīvoties no nevēlamiem eļļas traipiem uz apģērba, tās nav kaitīgas Vese***ai un nesabojās apģērbu!

Leave a Comment