Mātes vēstule meitai: 4 lietas, ko es vēlos, lai tu zini

Es tevi uzklausīšu.

Nav noslēpums, ka meitenes mēdz būt tās runātīgākās. Mums ir daudz ko teikt, un pat gadījumos, kad mēs neesam tās, kas uzsāk sarunu, mums tāpat būs savs viedoklis, ko izteikt. Ir meitenes, kas ir runātīgākas. Un viņām arī ir jāļauj izteikties. Un ir meitenes, kas ir klusākas – arī viņām ir jāļauj būt viņām pašām, dodot laiku un vietu. Ikvienai mātei: Esi cilvēks, kuram tava meita uzticēsies. Esi cilvēks, kuram viņa var teikt visu.

Es tevi novērtēju.

Ikvienai mātei ir ļoti liela ietekme uz savu bērnu pašapziņu. Šī ietekme par nav novērtējama – tā ir neizsakāma. Sakot „Es novērtēju tevi kā personu.”, „Es novērtēju tavas dāvanas.” un „Es novērtēju tavus sapņus, cerības un sasniegumus.”, māte var ļaut savai meitai apzināties savu vērtību. Šie vārdi var spēcināt viņas dvēseli un garu, šie vārdi var izplest viņas spārnus, dodot spēkus doties pasaulē un darīt to, ko viņa vēlās. Nav divu vienādi cilvēku, tādēļ ikvienai mātei būtu jānovērtē sava meita tieši tāda, kāda viņa ir. Ikvienai mātei: Novērtē savu meitu tieši tādu, kāda viņa ir. Viņa ir brīnišķīga.

Es esmu tavs draugs.

Ikviens bērns – meitene vai puisis – savā dzīvē saskarsies ar grūtībām, ar cilvēkiem, kuriem nav paši labākie nolūki. Tādēļ ir svarīgi, ka ir kāds, uz ko paļauties. Ikviens bērns novērtēs, ka viņš var paļauties uz saviem tuvākajiem. Ikvienai mātei būtu jāļauj saviem bērniem justies stipriem. Ikvienai mātei: Esi draugs, kas būs ar viņu priekos un bēdās. Esi tas draugs, uz kuru vienmēr var paļauties. Esi draugs, kādu pati vēlētos saņemt.

Es mīlu tevi – lai vai kas.

Mīlestība ir drošība. Mīlestība ir laiks un rūpes. Katrai mātei: Dod savai meitai mīlestību, ko viņa ir pelnījusi. Un viņa ir pelnījusi ļoti daudz. Ļauj viņai to sajust. Parādi to viņai un runā par to. Ļauj viņai justies mīlētai ar vārdiem vien. Ja viņa nav tāda kā tu, nemīli viņu mazāk. Saproti, ko tu vari mācīties no viņas.

Avots: 

zvaigžņu tulks

Leave a Comment