Mana omīte pastāstīja, kā izvairīties no tukšiem gurķu ziediem, jo tie atņem spēku tiem, kas nesīs augļus

“ Neauglīgs gurķu zieds… Tā izskatās dārznieku vilšanās! “- omīte smaidot teica. Labi, ka mana omīte pastāstīja, kā tikt galā ar šo nepatīkamo parādību, izmantojot vienkāršas mājas metodes. Izprotot to parādīšanās iemeslus un zinot, kā ar tiem cīnīties, jūs varat iegūt bagātīgu gurķu ražu.

Šodien mēs pastāstīsim, kāpēc uz gurķiem parādās neauglīgi ziedi un kā ar tiem rīkoties.

Neauglīgs gurķu zieds

Tukšos ziedus sauc par vīrišķajiem ziediem, kas neveido auglenīcas. Plaši tiek uzskatīts, ka neauglīgus ziedus uz gurķiem izraisa nepareiza audzēšana.

Tas ir, gurķiem bija maz gaismas, vai arī pats stādījums bija ļoti blīvs, vai arī bija pārāk daudz laistīšanas, vai pati ūdens temperatūra bija ledaina, vai temperatūra nebija piemērota audzēšanai, vai nepareiza barošana…

Kā redzat, ir daudz iemeslu. Lai gan šeit ir vērts saprast, ka ne viss ir atkarīgs no mums.

Ko darīt? Izvairieties pieļaut iepriekš minētās kļūdas. Nu, ja tomēr parādās neauglīgs zieds, tad gurķim vajag nokniebt galotni, lai cik garš tas būtu.

Lai to izdarītu, nogrieziet galveno kātu, griezumu piepūderē ar pelniem, atstāj ne vairāk kā 3 pabērnus, lai novērstu sabiezēšanu, noņemiet visas lapas no galvenā kāta.

Lasi vēl: Mana vecmāmiņa padalījās ar sodas, sinepju un rauga lietošanu dārzā, kas palīdz nosargāt un iegūt lielisku ražu

Neaiztieciet ziedus. Šī metode bieži darbojas uz urrā!

Piemēram, mana mamma uz balkona iestādīja 2 gurķus, un tie abi zied kā neauglīgas puķes. Pēc omītes ieteikuma viņa pielietoja šo metodi, un sānu dzinumos parādījās auglenīcas.

Ikviens lieliski saprot, jo vairāk gurķis aug, jo vairāk uztura un mitruma tam nepieciešams. Pretējā gadījumā auglenīcas kļūst dzeltenas, izžūst un nokrīt.

Lai ražotu sieviešu ziedus, ir nepieciešama apgrieztā darbība. Jūs varat atbrīvoties no neauglīgiem ziediem, ja pārtraucat barot un laistīt.

Bet neaizmirstiet, ka visam jābūt ar mēru! Galvenais uzdevums šeit nav izžāvēt augsni. Tiklīdz pamanāt ilgi gaidīto sievišķo ziedu, ātri laistiet un pabarojiet augu.

Ja audzē bišu apputeksnētos gurķus atklātā dārzā vai siltumnīcā, tad ar dažādu garšaugu un ziedu pievilcīgo aromātu ir jāpiesaista apputeksnējošie kukaiņi.

Bites var pievilināt, apsmidzinot augus ar saldu šķīdumu: 1 tējkarote cukura uz 1 litru ūdens.

Personīgi maniem gurķiem katru gadu parādās neauglīgi ziedi, neskatoties uz to, ka es izpildu visus nosacījumus un pērku pašapputes sēklas, bet 1-2 augi pastāvīgi zied skaisti, bet nenes augļus, lai man būtu ko darīt un dārzs nešķiet kā pasaka.

Kā jūs cīnāties ar neauglīgiem ziediem? Vai tukši ziedi jūsu dārzā ir ierasts skats?

Leave a Comment