Māsa pavaicāju mammai, vai ir iespējams iemīlēt idiotu. Viņas atbildi es atcerējos uz visiem laikiem

Mūsu dzīve ir tik piesātināta, ka tajā ir daudz emociju. Cilvēks piedzīvo ne tikai rūgtumu un vilšanos, bet bieži sastopas arī ar jautru humoru un dažreiz pat ironiju. Bet, ja izturies pret dzīvi ar ironiju, tad bieži vari saprast daudzus filozofiskus jautājumus.

Sarežģīts vecums

Mana māsa Daša tagad ir visinteresantākajā vecumā, kad vēlas uzzināt visu. Es gandrīz nevaru atcerēties sevi kā pusaudzis, bet man šķiet, ka es tomēr uzdevu mazāk jautājumu. Un katru stundu Dašas galvā ir arvien vairāk jautājumu. Turklāt ir tādi, uz kuriem ir grūti atbildēt. Bet mūsu mamma neapjūk. Viņa mierīgi uztver visu pusaudzes vaicāto.

Nesen es biju liecinieks tam, kā viņa manai mātei uzdeva filozofisku jautājumu par to, vai ir iespējams iemīlēties idiotā. Bet mamma nebija pārsteigta un uzreiz deva gudru padomu, ko arī  es atcerējos visu mūžu.

Ironisks mammas padoms

Mūsu mamma saka, ka cilvēks var iemīlēties ikvienā un jebkurā, pat naktspodā. Bet tikai tad ir vērts arī saprast, ka tu mīli nakstpodu, no kura nevajadzētu gaidīt vairāk, nekā iespējams.

Pēc mātes domām, ja tu iemīlies idiotā vai naktspodā (jo tas ir līdzvērtīgi), vispirms vajadzētu būt godīgam pret sevi. Naktspods vienmēr tiks izmantots paredzētajam mērķim, attiecīgi savs uzdevums ar arī  idiotam. Viss būs kārtībā, ja tu to sapratīsi un neprasīsi vairāk.

Mana māte arī iesaka, ka cilvēkam nevajadzētu visiem stāstīt, ka viņam ir naktspods, bet gan, piemēram, Faberžē olas, jo tās sniedz neaprakstāmu bagātību, bet naktspoda funkcija ir šaurāka un nav saistīta ar naudas iegūšanu.

Bet vissliktākais ir tas, ka cilvēks ne tikai visiem, skatoties uz naktspodu, kurā ir iemīlējies, stāsta, ka viņam ir Faberžē olas, un pats sāk tam ticēt. Sieviete cerēs, ka tagad viņa savedīs kārtība naktspodu, un tas uzreiz nesīs viņas neaprakstāmās bagātības. Bet patiesībā viss ir pavisam citādi.

Bet vēl ļaunāk gadās, ka šim šim naktspodam sieviete sāks katru dienu jautāt, kad tas beidzot kļūs tikpat nenovērtējams kā Faberžē olas. Tāpēc tev ir vērts mīlēt to, ko iemīlēji, un nekas cits nav jāizdomā.

COMMENTS

Leave a Comment