Matemātisks piemērs, kas ir pārspējis vairāk nekā vienu gudru puisi; no trim iespējām lielākā daļa izvēlas nepareizo

Trīs iespējamās atbildes uz šo piemēru tiek aktīvi apspriestas internetā. Bet tikai viens no tiem ir pareizs. Un tas nav veltījums jaunam, modernam piemēru risinājumam. Šajā piemērā izmantota klasiska risinājuma tehnika. Viss, kas jums jādara, ir pareizi noteikt matemātikas darbību prioritātes. Un, kā jūs zināt, piemēros pirmā darbība ir reizināšana vai dalīšana. Tāpēc pirmā darbība šeit būs reizināt 60 ar nulli. Un, kā zināms, neatkarīgi no tā, ko mēs reizinām ar nulli, atbilde būs nulle.

Lasi arī: Ko zvaigžņu zīmju pārstāvjiem nesīs Mēness aptumsums 2024. gada 25. martā un kā pareizi pavadīt šo dienu

Tad mūsu piemērs iegūst šādu formu: 60 + 0 + 1. Un šeit viss jau ir vienkāršs. Mums ir jāpievieno trīs skaitļi pa vienam. Pamatojoties uz to, mēs iegūstam vienīgo pareizo atbildi šajā piemērā. Un tas būs skaitlis 61. Ja atrisināji šo piemēru un saņēmi tādu pašu atbildi, apsveicam. Jūsu smadzenes ir aktīvas, un jums labi padodas matemātika. Pat ja jums šķiet, ka jūs intuitīvi pareizi atrisinājāt šo piemēru. Tas ir tikai tāpēc, ka reiz skolā jūs uzmanīgi klausījāties skolotāju.

Ar šādu vienkāršu piemēru palīdzību jūs varat pārbaudīt savus bērnus un mazbērnus. Cik labi viņi mācās matemātiku skolā. Un, ja bērnam ir grūtības atrisināt šo piemēru, jūs jau precīzi zināt, ar ko bērnam palīdzēt. Galu galā zināšanas, ko iegūstam mācību gados, kļūst par pamatu mūsu tālākai attīstībai un veidošanās kā indivīdiem un profesionāļiem. Raksti mums komentāros, kā tu jūties par šādiem matemātiskiem piemēriem un vai tie palīdz uzturēt smadzenes aktīvas.

Leave a Comment