Matu laminēšana ar mājas pieejamiem produktiem.

Maskas recepte:

Sajaukt 10 gramus želatīna ar četrām ēdamkarotēm karstā ūdens, obligāti samaisot līdz viendabīgai masai, lai želatīns pilnībā izšķīstu un neveidots kunkuļi.

Lasi arī:Numeroloģijas saderības tests. Cik ļoti jūs saderat kopā?

Tālāk mazgājam matus ar masku vai matu balzamu, izskalojam, nosusinām matus dvielī. Ņemam parasto matu masku un pievienojam nelielu daudzumu želatīnā (tālab, lai pēc procedūras želatīns viegli nomazgātos), visu samaisām un ieklājam matos, atkāpjoties no saknēm. Liekam galvai virsū maisu, ap to aptinam dvieli un ļaujam pusstundu iedarboties.

Vislabāk laminēšanu veikt pirtī, ja nav iespējas – matus iespējams sasildīt ar fēna palīdzību caur dvieli (žāvē ap 15 minūtēm), tad atstāt vēl uz 15. Tad noskalojam ar siltu ūdeni un žāvējam matus dabiskā veidā, bez fēna.

Želatīna šampūns

Ir nepieciešams: viena glāze zāļu uzlējuma (pēc izvēles), efektīvākie: kumelīte un nātre, 2 ēd.kar. želatīna, 50 ml jebkura šampūna (vislabāk maksimāli dabisku, bez „ķīmijas”, var ņemt arī bērnu šampūnu). Pa vienai tējkarotei smiltsērkšķu eļļas un olīveļļas (principā jebkuru: kokosriekstu, rapšu, rīcineļļu, palmu eļļu utt.), pa 5 pilieniem jebkuras ēteriskās eļļas (piemēram, lavanda un ilang-ilang), viena tējkarote alvejas sulas un vienu ēdamkaroti medus.

Lasi arī: Katras Zodiaka zīmes vājās vietas

Kā pagatavot šampūnu:
Iesākumā ir jāpagatavo zāļu uzlējums. Divas ēdamkarotes zāļu pieliet ar glāzi verdoša ūdens, ļaut nedaudz ievilkties un atdzist. Siltajā uzlējumā pievienojam klāt želatīnu un, lai neveidotos kamoliņi, visu kārtīgi samaisām un atstājam uz 15 minūtēm. Pievienojiet šampūnu, samaisām un ļaujam atdzist. Tālāk pievienojam medu, ēteriskās un bāzes eļļas, kā pēdējo – alvejas sulu. Visu samaisām, līdz iegūstam viendabīgu masu. Pārlejam pudelē, aizkorķējam un ievietojam ledusskapī. Šampūns ir gatavs ikdienas lietošanai!

Avots:

 

Leave a Comment