Augstpapēžu kurpes – skaistas mokas. Praktiski padomi, lai neupurētu savas kājas skaistuma vārdā.

Lai ko arī runātu par augstpapēžu apavu kaitīgumu, sievietes nekad no tiem neatteiksies. Bet ko darīt, ja sāk sāpēt galva? Ja rodas nelabvēlīgas izmaiņas mazā iegurņa apvidū vai arī locītavu artroze, kas deformē kāju pirkstus? Uzskaitījumu varētu turpināt vēl un vēl… Visām šīm vainām ir viens “kopsaucējs” – tās vienmēr saistītas ar mugurkaulu. Taču arī tad sievietes tik un tā nepārstās valkāt apavus uz augstiem papēžiem.

Sievietēm, kas ikdienā valkā augstpapēžu apavus, tiek nobīdīts dabiskais smaguma centrs, un viņas ir spiestas nedaudz atliekties atpakaļ. Atliek mugurkaulam kaut par nieku atvirzīties no dabīgās ass, lai arī visi iekšējie orgāni mainītu savu stāvokli. Kuņģa noslīdējums, žultsceļu un zarnu diskinēze, hroniski piedēkļu iekaisumi – visu šo problēmu cēlonis var slēpties apavu augstajos papēžos. Taču vissmagāk cieš kājas. Augstpapēžu apavos ar šauriem purngaliem sievietes atbalsta laukums ir nevis visa pēda, bet tikai daži tās kauliņi. Pēda gan kādu laiku šādai varmācībai pretojas, taču pēc tam padodas, un sākas pārvērtības: tās velves izliekums samazinās, un pēda pamazām kļūst plakanāka. Izmaiņas skar arī kāju pirkstus – īkšķis deformējoties spiež uz otro pirkstu, un tas savukārt novirzās sāņus.

Lasi arī: 10 lietas, ko viņš dara, lai jūs iepriecinātu, bet jūs to pat nepamanāt

Ko darīt? Izvēlēties praktiskus, ērtus apavus ar zemiem papēžiem un cietām kapēm? Variants labs, taču ne visas sievietes gatavas to pieņemt. Daiļā dzimuma pārstāves ir spējīgas uz daudz ko, tikai ne upurēt savu ārējo izskatu un valdzinājumu. Eleganti un ekstravaganti apavi ir ne tikai modes, bet arī sieviešu skaistuma neatņemams atribūts.

Tomēr izeja no šīs šķietamās bezizejas iespējama. Ja sieviete nav pārāk slinka un ir gatava papūlēties, viņai, lai droši varētu staigāt uz dažāda augstuma papēžiem, ieteicams īpašs vingrinājumu komplekss.

Praktiskos padomus meklē tālāk!

Leave a Comment