“Maxima Latvija” kļūst par elektromobilitātes līderi Ziemeļeiropā

Mazumtirdzniecības tīkla “Maxima Latvija” loģistikas centrā “Abras” esošās iekārtas pilnībā nomainītas uz 78 moderniem ar litija jonu akumulatoru darbināmiem iekrāvējiem. Šī ir revolūcija loģistikas nozarē, padarot loģistikas centru “Abras” par mūsdienīgāko loģistikas centru Baltijā un Ziemeļeiropā, kas aprīkots ar šāda daudzuma elektriskās industriālās kraušanas tehniku. Jauno litija-jonu iekārtu efektīva izmantošana sniegs iespēju “Maxima Latvija” pircējiem nodrošināt vēl izdevīgāku piedāvājumu veikalu plauktos. Kopējās projekta investīcijas ir ap 1,7 miljoniem eiro.
Uzņēmums “Maxima Latvija” loģistikas centrā “Abras” sadarbībā ar Vācijas uzņēmumu “Jungheinrich AG”, kas ir viens no vadošajiem loģistikas tehnikas ražotājiem pasaulē, pilnībā nomainīs esošo noliktavas tehniku ar pieciem dažāda veida iekrāvējiem. Jaunās, ar litija jonu tehnoloģiju darbināmās iekārtas paaugstina darba efektivitāti un samazina elektroenerģijas patēriņu līdz pat 30%. Tāpat tām ir par 300% līdz 500% ilgāks darbības laiks nekā ar svina skābi darbināmiem akumulatoriem, un tās ir videi draudzīgākas. Šāda veida akumulatori tiek izmantoti arī elektrisko automobiļu, piemēram, “Tesla” ražošanā. No lietošanas viedokļa, jaunās iekārtas darbiniekiem būs daudz ērtākas un vieglāk vadāmas.
“Procesu efektivizācija un optimizācija ir uzņēmuma “Maxima Latvija” viena no prioritātēm. Mēs aktīvi strādājam pie tā, lai piedāvātu konkurētspējīgu piedāvājumu mūsu pircējiem. Lai to nodrošinātu, ir jābūt labi nostiprinātiem pamatiem piegādes ķēdē. Jo efektīvāka būs mazumtirdzniecības uzņēmuma piegādes ķēde, jo veiksmīgāka būs uzņēmuma attīstība, tāpēc ļoti priecājamies, ka esam spēruši soli nākotnē jau tagad, nomainot esošo loģistikas centra tehniku uz jauno. Turklāt tā mūsu darbiniekiem loģistikas centrā ikdienu padarīs daudz ērtāku un vieglāku, un tā ir videi draudzīgāka,” par jauno loģistikas centra iekārtu ieviešanu stāsta “Maxima Latvija” operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa.
“Mūsdienu dinamiskajā vidē arvien vairāk darba devēju sāk domāt par jaunu, konkurētspējīgu un inovatīvu risinājumu ieviešanu uzņēmējdarbībā. Pareizi izmantojot tehnoloģiskā progresa sniegtās priekšrocības iespējams paaugstināt ne vien darba efektivitāti un ražīgumu, bet arī radīt jaunas nozares un darba vietas. Tādēļ priecē, ka mūsu biedrs “Maxima Latvija”, kas ir viens no lielākajiem privātajiem darba devējiem valstī, izmantojot energoefektīvas tehnoloģijas, īsteno zaļo revolūciju loģistikas jomā.” norāda Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.
“Energoefektivitāte šobrīd ir viens no aktuālākajiem jautājumiem ne tikai loģistikas nozarē. Litija jonu tehnoloģija ļauj tālredzīgiem uzņēmumiem domāt par šiem jautājumiem, optimizējot savus iekšējos procesus un rezultātā arī izmaksas. “Maxima Latvija” ir līderis Baltijā un Ziemeļeiropā, kurš seko līdzi pasaules tendencēm un ir ieviesis ar litija jonu akumulatoru darbināmus iekrāvējus šādā daudzumā savā darbībā,” norāda “Jungheinrich AG” pārdošanas viceprezidents Ziemeļaustrumeiropā Hanss-Herberts Šulcs. “Jungheinrich AG” ir dibināts 1953. gadā un šobrīd ir viens no vadošajiem intraloģistikas uzņēmumiem pasaulē, kas pārstāvēts ar tiešās tirdzniecības uzņēmumiem 39 valstīs, kā arī ar partneruzņēmumiem 80 citās valstīs.

Leave a Comment