Medus ārstnieciskās īpašības: iespējams, ka par dažām no šīm īpašībām tu pat nezināji!

Šim produktam piemīt antibakteriālas īpašības, tāpēc tas ir ideāli piemērots zarnu darbības traucējumiem un saindēšanās gadījumā. Tas satur daudzas noderīgas vielas, lai uzlabotu gremošanu.

Medus palīdz izvairīties no insulta vai sirdslēkmes, attīrot asinsvadus no trombiem.

Var svaidīt brūci vai iegriezt ar medu, lai tā ātrāk sadzīst. Tas novērš infekcijas.

Augstais glikozes saturs liecina, ka karote medus var pārvarēt jebkuru fizisku nogurumu. Medus cilvēkiem ir kā dabiska dabīgā degviela.

Kosmētikas nolūkos medu sajauc ar māliem vai olīveļļu un pēc tam uzklāj uz sejas ādas. Tas palīdz izvadīt toksīnus un izlīdzina grumbas.

Papildus tam visam jāatzīmē, ka medu var uzglabāt gadiem, mainot tā fizikālās īpašības, nedaudz sacietējot, bet nezaudējot savu lietderību.

Medus nomierina nervus un  uzmundrina, kā arī īpaši paņēmieni, tāpēc pēc smagas darba dienas ārsti iesaka dzert medu pirms gulētiešanas. Tas arī palīdz stiprināt bērna miegu.

Karsts piens ar medu ir plaši pazīstama klepus recepte. Vienkārši esiet uzmanīgi! Neejiet ārā aukstumā uzreiz pēc piena ar medu izdzeršanas vai liela medus daudzuma apēšanas. Tas izraisa spēcīgu svīšanu, kas var vēl vairāk saaukstēties.

Lasi arī: 10 neparasti fakti par Lauvas zvaigžņu zīmes pārstāvi

Lasi arī: Finanšu prognoze nedēļai no 2023. gada 28. augusta līdz 3. septembrim: gūt panākumus būs grūtāk, bet ne neiespējami!

Medus mazina grēmas un sliktu dūšu. Medu lieto anēmijas ārstēšanai, ko tautā sauc arī par mazasinību.

Visas šīs īpašības ir laika gaitā pārbaudītas un zinātnieku pierādītas. Tas ir patiešām pārsteidzošs produkts, kam nav analogu. Tas tiek pilnībā izvadīts no organisma, netraucējot nekādus procesus gremošanas laikā. Kā mēdza teikt krievu valodā: “Jo vairāk medus ēdat, jo tuvāk jums ir brīvība.”

Atcerieties pareizi uzglabāt medu. Tam vajadzētu stāvēt vietās, kur nav gaismas, istabas temperatūrā. Pārāk auksta vide ārkārtīgi negatīvi ietekmēs tā garšu un fizisko stāvokli. Ziemā ēdiet vairāk medus, lai jūsu ķermenis vienmēr būtu gatavs cīnīties ar infekcijām, baktērijām un slimībām.

Leave a Comment