Medus kūka: Labākā recepte! Viegla cepšana, ātri pagatavojama, neprātīgi garda!

medus kūka

Medus kūka – tās cepšana ir pietiekami sarežģīts process, tomēr šī recepte to atvieglos. Izcep gardo medus kūku jaukai vakara noskaņai savam un citu priekam!

Šķiet, ka nav garšīgākas kūkas kā maigā, mutē kūstošā medus kūka, izmēģini šo vienkāršo un lielisko recepti jau šodien.

Ideāla kūka, ko gatavot steidzīgajiem, jo neprasīs daudz laika un arī sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas.

Medus kūka: Sastāvdaļas 

4 olas
1 glāze cukura
2-3 ēdamk. šķidra medus
1 tējkarote sodas
1,5 glāzes miltu

Lasi arī: Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes

 

Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

 

 

medus kūkas cepšana recepte

Medus kūka: Pagatavošana

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās ar cukuru. Turpinot kult, pievieno pa vienam dzeltenumam, medu, sodu, kas dzēsta ar etiķi, un miltus.

Mīklai pēc konsistences jāatgādina biezs krējums. To lej ar sviestu ieziestā formā un cep karstā cepeškrāsnī 180o 30 minūtes, līdz gatava.

Šī recepte garšos gaisīgu un aromātisku medus kūku cienītājiem.

Iegūto biskvītu (10 centimetrus augstu) sagriež 5 slāņos un pārziež ar krēmu, pārkaisa ar valriekstiem.

Tāpat rīkojas ar tortes augšējo daļu un sāniem.

Nogrieztās daļas sasmalcina drupatās un pārkaisa kūkai. Pārkaisīšanai var izmantot arī rīvētu šokolādi un riekstus. Būs ļoti garšīgi!

 

Lasi arī: Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes

 

Šīs receptes lieliskā īpatnība: nevajag noņemties ar mīklas rullēšanu un vairāku kārtu cepšanu. Biskvīts ir viegli pagatavojams.

Krēmam: 400 g krējuma sajauc ar 0,5 glāzi pūdercukura, sakuļ, līdz izveidojas cietas putas. Treknāku kūku cienītāji var izmantot saldo krējumu.

 

Arī vērts pamēģināt – Medus kūka: Visvienkāršākā un gardākā recepte ar oriģinālo skābā krējuma krēmu

Iesakām izmēģināt arī ko jaunu – Medus kūkas recepte no manas vecmāmiņas! Tā ir vienkārši unikāla: ļoti viegli pagatavojama, nav dārga, turklāt ar interesantu skābā krējuma krēmu (tā to gatavo Vācijā). Novērtēs ģimene un ciemiņi! Lai uzzinātu recepti, spied ŠEIT

la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

Pievienot komentāru