Medus kūka: Labākā vecmāmiņas recepte! Viegli un ātri pagatavojama

150 gramus sviesta un 150 gramus medu izkausē ūdens peldē.

1 glāzi cukura vajag sakult ar 2 olām. Samaisīt ar 3 glāzēm miltu. Ja lieto cepamo pulveri, tad iepriekš to samaisi ar miltiem (saskaņā ar proporcijām, kas dotas uz iepakojuma), ja pievieno sodu, tad dzēs 1 tējkaroti sodu ar 2 ēdamkarotēm karstas tējas un ielej miltu, olu un cukura maisījumā.

Samaisi medus-sviesta masu ar pārējo mīklu. Samaisi, sadali divās daļās. Izcep divus biskvītus 180 grādu temperatūrā.

Es taisu kūku Tefal formā – viegli apsmērēju ar sviestu un uzberu nedaudz miltus. Ja tev ir cita, tad nodrošinies ar cepampapīru. Temperatūru pēc 5 minūtēm samazini uz 160 grādiem. Biskvīts cepsies kādas 30 – 35 minūtes: pārbaudi ar koka iesmiņu.

Kamēr cepas pirmais biskvīts, gatavo krēmu. Vari arī vispār kūkas cepšanu sākt ar krēma pagatavošanu, lai krēms patiesi labi atdzistu. Skābo krējumu savāri ar cukuru (1,5 glāzes). Ilgi nevāri, krējumam jāpaliek nedaudz pelēcīgam, caurspīdīgam, tā saucamā, vazelīnveidīgā stāvoklī.

LASI VĒL: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu

Izslēdz un iznes uz balkona, lai atdziest.

Kamēr skābais krējums atdziest un cepas otrais biskvīts, ķeries klāt riekstiem. Pārlasi, lai nebūtu atliekas no čaumalām, apgrauzdē uz pannas, sagriez nelielos gabaliņos.

Uzputo saldo krējumu ar atdzisušo skābā krējuma un cukura masu. Sanāks mūsu vienkāršais, bet ļoti, ļoti garšīgais skābā krējuma krēms.

Ar lielu nazi katru biskvītu sagriez divās daļās, lai tev būtu 4 plānākas ripas. Izlem, kura būs pati augšējā ripa. Variants ģimenei bez bērniem vai arī ar pieaugušām atvasēm – katru biskvītu var nedaudz apsmidzināt ar rumu vai konjaku (pavisam maz – tikai apsmidzināt).

Katru tortes ripu apber ar riekstiem un apsmērē ar krēmu. Ļauj ievilkties. Un izbaudi!

 

 

 

Tagad otra recepte:

Ideāla kūka, ko gatavot steidzīgajiem, jo neprasīs daudz laika un arī sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas.

medus kūka

Medus kūka: Sastāvdaļas 

4 olas
1 glāze cukura
2-3 ēdamk. šķidra medus
1 tējkarote sodas
1,5 glāzes miltu

Lasi arī: Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes

 

Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

 

 

medus kūkas cepšana recepte

Medus kūka: Pagatavošana

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās ar cukuru. Turpinot kult, pievieno pa vienam dzeltenumam, medu, sodu, kas dzēsta ar etiķi, un miltus.

Mīklai pēc konsistences jāatgādina biezs krējums. To lej ar sviestu ieziestā formā un cep karstā cepeškrāsnī 180o 30 minūtes, līdz gatava.

Šī recepte garšos gaisīgu un aromātisku medus kūku cienītājiem.

Iegūto biskvītu (10 centimetrus augstu) sagriež 5 slāņos un pārziež ar krēmu, pārkaisa ar valriekstiem.

Tāpat rīkojas ar tortes augšējo daļu un sāniem.

Nogrieztās daļas sasmalcina drupatās un pārkaisa kūkai. Pārkaisīšanai var izmantot arī rīvētu šokolādi un riekstus. Būs ļoti garšīgi!

 

Lasi arī: Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes

 

Šīs receptes lieliskā īpatnība: nevajag noņemties ar mīklas rullēšanu un vairāku kārtu cepšanu. Biskvīts ir viegli pagatavojams.

Krēmam: 400 g krējuma sajauc ar 0,5 glāzi pūdercukura, sakuļ, līdz izveidojas cietas putas. Treknāku kūku cienītāji var izmantot saldo krējumu.

 

Arī vērts pamēģināt – Medus kūka: Visvienkāršākā un gardākā recepte ar oriģinālo skābā krējuma krēmu

Iesakām izmēģināt arī ko jaunu – Medus kūkas recepte no manas vecmāmiņas! Tā ir vienkārši unikāla: ļoti viegli pagatavojama, nav dārga, turklāt ar interesantu skābā krējuma krēmu (tā to gatavo Vācijā). Novērtēs ģimene un ciemiņi! Lai uzzinātu recepti, spied ŠEIT

la.lv

COMMENTS

Leave a Comment