Medus kūka: Labākā vecmāmiņas recepte! Viegli un ātri pagatavojama

medus kūka

Medus kūka – tās cepšana ir pietiekami sarežģīts process, tomēr šī recepte to atvieglos. Izcep gardo medus kūku jaukai vakara noskaņai savam un citu priekam!

 

Piedāvājam jums 2 labākās receptes! Pirmā ir vienkārši sapnis, ne kūka (manas vecmāmiņas slepenā recepte), bet otrā ir vēl vieglāk pagatavojama un tikpat garda!

 

Pirmā recepte

Medus kūka – lieliska recepte no manas vecmāmiņas ir vienkārši unikāla: ļoti vienkārša, nedārga, ar interesantu skābā krējuma krēmu (tā to gatavo Vācijā). Tā smaržo pēc laimes, tāpēc droši iekļauj to savā ēdienkartē. Papildini savu svētku recepšu sarakstu!

LASI VĒL: Pati garšīgākā medus kūka: vienkārša recepte – nepārspējams rezultāts! Gatavot obligāti!

Medus kūka pieder pie klasiskajām tortēm, bet lielos svētkos to maz kurš cep. Mūsu medus kūkas recepte tev noteikti patiks – garša ir nedaudz retro, kalorijas daudz, bet tas ir lielisks deserts. Un vēl pateicoties šai tortei tu iemācīsies uztaisīt interesantu skābā krējuma krēmu: ar vieglu skābumiņu.

“Skābā krējuma krēms” skan diezgan prozaiski, bet tu savu viedokli mainīsi brīdī, kad to pagaršosi. Ar tādu krēmu var smērēt jebkuru biskvītu, ja vēlies mazināt smago ceptā izstrādājuma garšu. Tāpat ar šo krēmu var smērēt cepumus, lai iegūtu neparastu desertu.

 

Medus kūka SASTĀVDAĻAS

300 grami sviests

150 grami medus (labāk griķu)

2,5 glāzes cukurs

2 olas

3 glāzes milti

1 tējkarote soda vai viena paciņa cepamais pulveris

600 grami skābais krējums

100 grami valrieksti

 

Vēršam tavu uzmanību uz to, ka medus torti nedrīkst ēst tie pieaugušie un bērni, kuriem ir novērota alerģija uz medu un riekstiem. Bet, ja viss ir normāli, tad četrus gadus vecs bērns var mierīgi apēst gabaliņu kūkas. Bet veikala kūkas pediatri gan bērniem neiesaka ēst.

Un tā, prieka pilni gatavojam mūsu medus kūku ar satriecošu skābā krējuma krēmu.

Pagatavošans gaitai škir otru lapu

COMMENTS

Leave a Comment