Mēslojums orhidejām. Orhidejas pateicībā skaisti ziedēs

Banānu mizu pulveris
Sagrieziet vai saplēsiet banānu mizu mazos gabaliņos un salieciet ar mīkstumu uz augšu. Izžāvējiet cepeškrāsnī līdz kraukšķīgumam.
Atdzesējiet miziņas un saberziet pulverī.

Banānu uzlējums
Ņemiet divu banānu mizas un aplejiet tās ar diviem litriem ūdens. Noturiet 2 diennaktis. Izkāsiet caur marli un atšķaidiet ar ūdeni attiecībā 1:1.

Lasi vēl: Orhideju kopšana un atdzīvināšana – cik bieži jālaista orhidejas u.c. padomi

Banānu miza orhideju lapu kopšanai
Banānu mizu var izmantot banānu lapu tīrīšanai. Tās kļūs spīdīgas un uzņems arī vērtīgās vielas.

Kā pareizi piebarot orhideju
1. Piebarojiet orhideju augšanas laikā, kad augs laiž jaunās lapas. Barojiet augu katrā otrajā laistīšanas reizē, bet uzmanīgi. Ja pēc lapas izveidošanās sāk veidoties nākamā lapa, turpiniet piebarot. Ja lapa pārstāj augt, barošanu pārtrauciet.

2. Piebarojiet augu ziedēšanas laikā. Svarīgi: tas attiecas uz ziedošiem augiem, kuri tikko pārnesti no veikala. Ļaujiet augam noziedēt un piebarošanu sāciet ne agrāk kā pēc 3-4 mēnešiem.

3. Rudens – ziemas periodā un vasaras tveicē falenopšu augšana palēninās, tāpēc piebarot tos vajag ne biežāk kā 1 reizi mēnesī.

4. Slimus, novājinātus un pārstādītus augus piebarot nav vērts.

5. Galvenais noteikums: orhideju labāk pabarot nepietiekami, nevis pārbarot.

Pielietojiet šīs vienkāršās receptes orhideju piebarošanai un izbaudiet to dāsno veselīgo ziedēšanu. Protams, veikala piebarojums būs tikpat efektīvs, taču tas spēj kaitēt augam, ja nepareizi aprēķināsi devu.

Leave a Comment