Mīli sevi un padari sevi daudz harmoniskāku

Neviena kaite nespēs uzveikt cilvēku, ja viņa dvēsele ir harmonijā ar Visumu. Tā uzskata Jamamoto Hara, viens no pasaules dabiskās uztveres teorijas pamatlicējiem. Eiropā un Amerikā šī teorija ir vairāk pazīstama kā Pozitīvās domāšanas skola.

Mentālo nostādņu piemēri

“Znots – sievasmāte”, “vedekla – vīramāte” un tamlīdzīga veida konfliktsituācijās.

* “Jā, man nākas dzīvot zem viena jumta ar cilvēku, kas pret mani izturas netaisnīgi. Taču es uz viņu ļaunu prātu neturu, tāpēc darīšu visu, ko uzskatu par vajadzīgu, viņa un manas ģimenes labklājībai. Bet viņa negatīvās emocijas un dusmas mani neskar. Es esmu kā akmens klints, bet viņa emocijas – ūdens, kas aizplūst tālumā, nenodarot klintij neko ļaunu.”

Lasi arī: Latvijas Banka izlaidīs inovatīvu kolekcijas monētu “Medus monēta”

Konfliktsituācijās starp padoto un priekšnieku

* “Šis cilvēks ne tuvu nav tas briesmīgākais, kas ir manā dzīvē, patiesībā viņš ir tāds pat kā es, tikai – otrādi. Mums ir tikai nebūtiskas atšķirības. Kāpēc man būtu jāpārdzīvo par viņa “uzbraucieniem”, ja mēs atšķiramies tikai ar dienesta stāvokli? Es daru to, ko varu, un tā, kā varu. Un nav viņa spēkos izjaukt manu harmoniju ar apkārtējo pasauli un pašam ar sevi.”
Sli**bas gadījumā

* “Jā, esmu nevesels. Taču mana kaite nav tikai nelaime, tai ir arī savi plusi. Piemēram, es varu gulēt, cik ilgi gribu, skatīties TV, lasīt grāmatas… Varu vairāk uzmanības veltīt ģimenei un draugiem.”
Stresa un psihoemocionālās spriedzes izraisīta bezmiega gadījumā

* “Šodien man bija grūta diena. Un arī rīt diena nebūs viegla. Bet starp šodienu un rītdienu ir bezrūpīga nakts – astoņas stundas svētlaimīga miega. Un es šīs astoņas stundas esmu godam nopelnījis.”
Būtībā katrs cilvēks savu mentālo nostādni jebkurai situācijai var izdomāt pats – ir tikai “jāieslēdz” fantāzija. Un jāizrunā tās ir situācijai atbilstīgā laikā. Lai cik vienkārša (vai pat bezjēdzīga) šī metode nešķiet, tā strādā. Un stādā teicami.

Zonālā masāža

Ir reizes, kad ļoti nepieciešams uzmundrināties. Piemēram, pirms eksāmena, nopietnas lietišķas sarunas vai darbam, kad deg ceturkšņa plāns. Un otrādi, kad ļoti nepieciešams atslābināties. Šajā gadījumā labi palīdz zonālā masāža, kas izstrādāta uz šiatcu bāzes. Būtībā arī šī masāža ietilpst pasaules dabiskās uztveres sistēmā, jo ļoti bieži tieši no mūsu emocionālā stāvokļa ir atkarīgs, cik pareizi spējam novērtēt notikumus un adekvāti uz tiem reaģēt.
Uzmundrinošā masāža

Lasi arī: Zodiaka zīme Dvīņi: akmeņi, talismani un krāsas

* Ar labo roku jāsaņem kreisās rokas īkšķis, tas jāsaspiež, jāgroza un jāvelk, it kā cenšoties noraut. Piepūles indikators ir vieglas sāpes visās pirksta locītavās un pa roku augšup ejošs siltums. Izpilda aptuveni 30 sekundes. Tad jāsaņem pirksta galiņš un jāvelk tuvāk delnas virspusei (apmēram 5 sekundes). To pašu atkārto ar visiem pērējiem abu roku pirkstiem.

* Ar labo roku saņem kreisās rokas delnu un, spēcīgi saspiežot, masē 15 sekundes.

* Labās rokas īkšķis un rādītājpirksts jāsaliek gredzenā un ar šo gredzenu aptuveni 10 sekundes jāizmasē kreisās roka no delnas pamatnes līdz elkonim. Pēc tam 3–5 reizes spēcīgi jāuzspiež aktīvajam punktam, kas atrodas rokas iekšpusē aptuveni plaukstas platumā zem elkoņa locītavas. To pašu atkārto labai rokai.

* Labo roku uzliek kreisās rokas bicepsam un masē no elkoņa līdz plecam (apmēram 10 sekundes).
Tad 3–5 reizes spēcīgi uzspiež punktam, kas atrodas rokas iekšpusē aptuveni plaukstas platuma attālumā virs elkoņa locītavas.

* Izmasē viena, tad otra pleca aizmugurējo daļu virs lāpstiņas.

Avots: dzivei.lv

 

Leave a Comment