NASA bezpilota kosmosa kuģis ir ieradies uz Mēness, izpildot savu misiju un sniedzot jaunu ieskatu mūsu dabiskajā satelītā.

NASA misijas “Artemis” bezpilota kosmosa kuģis Orion ir veiksmīgi sasniedzis Mēnesi. Šis ir pirmais solis ASV plānā cilvēku nosūtīšanai atpakaļ uz Mēnesi.

Orion kapsulas kamera nosūtīja uz Zemi poētiskus Mēness attēlus, kosmosa kuģim lidojot garām 130 kilometru attālumā. Kapsulai lidojot garām Mēness tumšajai pusei, NASA zinātnieki zaudēja kontaktu ar to.

Taču pietiekami drīz signāls tika atjaunots, un kapsula nosūtīja atpakaļ Zemes attēlu, koši un mirdzoši zilā krāsā tālumā. Misija tika uzsākta pirms nedēļas no Kenedija kosmosa centra Floridā. Paredzams, ka bezpilota kosmosa kuģis atgriezīsies uz Zemes decembrī, pēc tam, kad kosmosā pavadītas vēl trīs nedēļas.

Šoreiz kapsula lido ar trim manekeniem, no kuriem katrs ir aprīkots ar tūkstošiem sensoru, lai reģistrētu būtisku informāciju par lidojumu. 2024. gadā plānots lidojums uz Mēnesi, kas pirmo reizi vairāk nekā 50 gadu laikā nogādās astronautus uz Mēness virsmas.

Leave a Comment