Nedēļu iepriekš Co**d-19 gadījumi samazinājās par 11,7%; ar 20,4% pieaugumu Slim**cās.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) paziņoja par Co**d-19 gadījumu skaita samazināšanos iepriekšējā nedēļā par 11,7%.

Vienas nedēļas laikā, no 28. novembra līdz 4. decembrim, Latvijā bija vērojams Co**d-19 inficēšanās samazinājums – reģistrēti tikai 3124 saslimšanas gadījumi, kas ir mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Tomēr to skaits Slim**cās ir palielinājies par divām nedēļām, divdesmit cilvēku pieaugums iepriekšējā nedēļā, četru procentu pieaugums. Šobrīd kopējais Co**d-19 slimnieku skaits Slim**cās pārsniedz simtu.

Mirstības pieaugums vērojams arī citviet Eiropas Savienībā, tomēr Co**d-19 rādītājs Latvija ir zemāka par ES vidējo.

Salīdzinot Co**d-19 infekcijas intensitāti no jūlija līdz novembrim uz 100 000 cilvēku, atklājās, ka vakcinētie bija 1.9 reizes mazāka iespēja inficēties nekā tiem, kuri nebija vakcinēti.

No vasaras sākuma līdz rudens beigām pašlaik vakcinētie tika hospitalizēti 6,7 reizes mazāk nekā viņu nevakcinētie kolēģi. Turklāt tika konstatēts, ka pašreiz vakcinētajiem ir 10,1 reizi mazāk letālu Co**d-19 iznākumu nekā viņu nevakcinētajiem vienaudžiem.

Kopš šīs sezonas gripas monitoringa sākuma Latvijā laboratoriski apstiprināti piecpadsmit saslimšanas gadījumi, bet ģimenes ārsti ziņojuši par septiņdesmit deviņiem gadījumiem.

Gripa ir pacēlusi galvu visā Eiropas Savienībā un Ekonomikas zonā, un ziņojumi ir Albānijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Moldovas Republikā, Portugālē, Turcijā, Ukrainā un Apvienotajā Karalistē (Skotijā).
Speciālisti aicina seniorus un tos, kuri cieš no hroniskām saslimšanām, neaizkavēt vakcināciju gan pret sezonālo gripu, gan pret Co**d-19.

Imunizāciju var meklēt pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros vai portālā “Manavakcina.lv”. Ar vienu dūrienu jūs varat saņemt gan gripas, gan Co**d-19 vakcīnu.

Leave a Comment