Pirms Krievijas iebrukuma sabiedrotie nepiedāvāt Ukrainai skaidrus izlūkdatus

Lielbritānijas laikraksts “Financial Times” godināja Ukrainas prezidentu Volodimiru Zeļenski kā savu Gada cilvēku, apsveicot viņu kā spožu simbolu Ukrainas tautas drosmei un spēkam cīņā pret Krievijas apspiešanu.

Diskursā ar “Financial Times” Zelenskis apliecināja, ka pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma divdesmit ceturtajā februārī Ukrainas ārvalstu partneri nebija snieguši nekādu precīzu izlūkošanas informāciju.

Zelenskis paziņoja, ka nav iesniegti taustāmi pierādījumi, kas liecinātu, ka palīdzība varētu nākt no kāda konkrēta virziena.

Baumas par Krievijas iebrukumu Ukrainā virmoja nedēļas pirms tās pilna mēroga uzbrukuma, un Rietumu politiķi un mediji, atsaucoties uz Rietumu izlūkdienestu ziņojumiem. Līdz janvāra beigām ASV un Eiropas līderi bija sanākuši kopā, lai izstrādātu vienotu rīcības plānu, saskaroties ar šo iespējamo agresiju.

Šā gada augustā laikraksta “The Washington Post” veiktajā izmeklēšanā atklājās, ka ASV jau iepriekš zināja potenciāls streiks jau 2021. gada rudenī.

Intervijā laikrakstam “The Washington Post” Zelenskis paudis neticību liela mēroga karam ar Krieviju, neskatoties uz Rietumu sabiedroto piesardzīgiem padomiem. Pēc tam viņš paziņoja, ka viņu sniegtie dati neatšķiras no tiem, ko Ukraina jau bija zinājusi.

Krievijas spēki nakts melnumā palaida vaļā kārtējo raķešu uzliesmojumu, kad tie plosījās pāri Ukrainas robežām. Pēc tam pirmdien viņi veica vēl vienu plaša mēroga raķešu uzbrukumu.

Šonedēļ Ukrainā debesis aptumšoja Krievijas raķetes, nodarot postu Krivijrihu, Zaporožjes, Nikopoles un Marganecas pilsētās. Gaisa trauksme pēcpusdienā skanēja, un līdz ar to tika saņemti ziņojumi par Nā*es gadījumiem un ievainojumiem pēc triecieniem.

Streiki atstāja pēdas gan uz būtiskiem pamatiem, gan uz iedzīvotāju mantām. Tiek ziņots, ka Moldovas teritorijā nogāzusies viena raķete.

Dienas gaitā Krievijas ziņas vēstīja par apdullinošu sprādzienu Engelsas gaisa spēku bāzē Saratovas apgabalā, paziņojot par bezpilota lidaparāta uzbrukumu.

Drons nogāzās uz skrejceļa, izraisot sprādzienu, kura rezultātā divi stratēģiskie bumbvedēji Tu-95 guva bojājumus un divi karavīri tika ievainoti, un viņi tika nogādāti Slim**cā.

Bāzes tuvumā esošie vietējie iedzīvotāji ir nogādājuši sociālos pakalpojumus. plašsaziņas līdzekļi runā par spēcīgu detonāciju, kas notika agrā vakara stundā, vēsta Saratovas ziņu aģentūras.

Ziņās tika ziņots par sprādzienu militārajā lidlaukā netālu no Rjazaņas, kur atradās stratēģiskie bumbvedēji “Tu-95” un uzspridzināts benzīna tankkuģis. Bojāta viena lidmašīna, taču sprādziena avots palika noslēpums. Liesmas ātri izplatījās, kā rezultātā tika zaudētas trīs dzīvības un vēl seši tika ievainoti.

Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ignats, jautājot, atteicās apstiprināt, ka sprādzieni bijuši ukraiņu izcelsmes.

Ignats uzskata, ka viņiem ir satraucošs signāls, ka jāsaskrāpē galva, jādomā, kurš to izdarījis. rīcība un kā tas notika, lai atklātu vainīgos; darbs, kas var aizņemt kādu laiku.

Nesen satelītattēli atklāja līdz diviem desmitiem bumbvedēju koncentrāciju, raķešu atlidošanu, lidmašīnu uzpildīšanu un mācību lidojumus. Mums jāsaglabā gatavība iespējamiem triecieniem, taču atturēsimies no sprieduma, līdz satelītattēli varēs mums pastāstīt par šodien nodarītā kaitējuma apmēru – lai tas būtu pēc iespējas lielāks.

Leave a Comment