Neiedomājams pielietojums: ko darīt ar ūdeni, kurā vārīti kartupeļi

To dažādām vajadzībām izmantoja jau mūsu vecmāmiņas. Un lūk, kāpēc!

Pēc šī raksta izlasīšanas jūs pārtrauksiet izliet ūdeni, kurā tik vārtīti kartupeļiem, jo tam ir neticami daudz vērtīgu pielietošanas iespēju.

Sejas kopšanai

Pēc tam, kad esat izvārījuši kartupeļus, nokāsiet šķidrumu un ielejiet stikla traukā. Tad ielieciet to ledusskapī uz divām stundām. Šāds novārījums ir bagāts ar cieti, kāliju, B12 vitamīnu un elektrolītiem. To var izmantot kā ādas atjaunojošu tonizējošu līdzekli. Vislabāk ar to noslaucīt seju vakarā pēc mazgāšanās. Efekts būs pamanāms divu dienu laikā pēc lietošanas.

Matu kopšanai

Ja jums ir sausi vai sašķelti mati, varat tos mazgāt ar šo ūdeni. Vēlams vārītu kartupeļu ūdeni izmantot skalošanai vai kā matu masku.

Novārījumu vienmērīgi uzklājiet uz matiem un atstājiet uz 30 minūtēm. Pēc tam izmazgājiet matus kā parasti un skalošanas laikā izmantojiet vēl nedaudz kartupeļu ūdens.

Augiem

Vārīts kartupeļu ūdens bez sāls ir labs mēslojums augiem. Ieteicams katru dienu tos nedaudz apliet ar šo šķidrumu.

Galda piederumu tīrīšana

Ūdens pēc vārītu kartupeļu vārīšanas labi notīra sudrabu un galda piederumus. Tie jāieliek novārījumā uz dažām stundām un pēc tam jānomazgā.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes agrā pavasarī laimēs džekpotu: kas tās ir?

Dzīvniekiem

Vārītu kartupeļu ūdens ir noderīgs arī mājdzīvniekiem. Īpaši tiem, kuri nelieto pienu. To var izmantot, gatavojot barību dzīvniekiem.

Ēdiena gatavošanai

Ja gatavojat sautējumu, pārlejiet to ar kartupeļu buljonu, jo ciete sasaista produktus un padara labāku sautējuma konsistenci. Izmantojiet kartupeļu ūdeni, lai pagatavotu zupu. Arī mājās gatavota maize labāk garšo no ūdens, kurā vārīti kartupeļi. Tā būs gaisīgāka un mīkstāka.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Leave a Comment