Pagatavošana:
Uzsilda krāsni līdz 175 0C un mazā cepamajā traukā ieliek 26 nemizotās ķiploku daiviņas. Tām pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un liek krāsnī. Cepamo trauku apklāj ar foliju un cep kamēr ķiploki kļūst zeltaini brūni. Pēc 45 minūtēm trauku izņem no krāsns, ķiplokus ar pirkstiem izspiež no mizas un ieliek nelielā bļodā.
Pēc tam izkausē sviestu, karsējot to kastrolī uz vidējas uguns. Tad pievieno sīpolus, ingveru, timiānu un sarkano piparu pulveri un karsē 6 minūtes. Pēc tam pievieno ceptos ķiplokus un svaigos, nomizotos ķiplokus, un karsē vēl 3 minūtes. Tad pievieno dārzeņu buljonu, uzliek vāku un vāra uz vidējas uguns.
Lasi arī: 5 augi, kas palīdzēs cīnīties ar saaukstēšanos – vērtīgi zināt!
Kad ķiploki ir mīksti, zupu samaļ ar blenderi, lai veidotos biezenis. Pēc tam maisījumu ievieto atpakaļ kastrolī, pievieno kokosriekstu pienu, nedaudz sāls un piparu, un vāra uz lēnas uguns. Zupu pasniedz, pievienojot nedaudz citronu sulas.
Floridas Universitātes zinātnieki un uztura speciālisti norāda, ka ķiploks spēj palielināt T limfocītu skaitu asinīs, kā rezultātā uzlabojas imūnsistēma un organisms spēj uzveikt vīrusus.
Avots: www.womendailymagazine.com
[…] Lasi arī: Slimotājiem – brīnumtēja, kas palīdzēs pret saaukstēšanos un citām ziemas kaitēm […]