Neticami, kādu iespaidu uz veselību atstāj gulēšana uz kreisā sāna!

1. Novērs dedzināšanas sajūtu

Tiem, kuri pēc bagātīgas vai garšvielām bagātas maltītes cieš no dedzinošas sajūtas kuņģī, noteikti jākļūst par gulētājiem uz kreisā sāna.

Zinātnieki ir izpētījuši, ka gulēšana šādā pozā krietni atvieglo dedzināšanas simptomus, bet gulēšana uz labā sāna tos tikai vairo.

2. Apturi krākšanu

Nakti pavadīt neizguļoties kāda cilvēka krākšanas dēļ, tas ir briesmīgi. Labās ziņas ir tādas, ka krākšanu var apturēt ļoti vienkāršs paņēmiens.

Gulēšana uz kreisā sāna nāk par labu cilvēkiem, kuri cieš no miega apnojas un ir nosliece uz krākšanu.

3. Uzlabo gremošanu

Droši vien šķiet pārsteidzoši, ka regulāru ēdiena palieku izvadi var tieši ietekmēt gulēšanas poza.

Pēc Dr. Džona Dūlarda teiktā: “Guļot uz kreisā sāna gravitācija palīdz ēdiena pārpalikumus novirzīt no tievās zarnas uz resno.”

4. Uzlabo sirds veselību

Sirds ir viens no svarīgākajiem orgāniem cilvēka ķermenī. Gulēšana uz kreisā sāna var krietni uzlabot sirds vispārējo veselību.

Gulēšana uz kreisā sāna ir loģiski pamatota, limfas drenāžai šajā gadījuma piepalīdz gravitācijas spēks, tādējādi atvieglojot sirds darbu, kamēr tu guli.

5. Uzlabo liesas veselību

Liesa ir vēl viens orgāns, kurš iegūst no tā, ka naktī guli uz kreisā sāna.

Guļot uz kreisā sāna, drenāžai liesas virzienā atkal jau piepalīdz gravitācija.

6. Palīdz limfātiskajai sistēmai

Lai arī daudzi cilvēki nepievērš izteiktu uzmanību limfātiskās sistēmas Vese***ai – kakla un padušu rajonā – patiesībā, tā ir ļoti svarīga sistēma.

Ķermeņa kreisajā pusē dominē limfvadi, tādēļ guļot uz kreisā sāna, ķermenim ir daudz vieglāk filtrēt kaitīgos toksīnus un limfas šķidrumu.

7. Palīdz As**svadu sistēmai

Labāku As**s cirkulāciju un varikozo vēnu samazināšanos nodrošina tik vienkāršs paņēmiens kā gulēšana uz kreisā sāna.

Vēnu kl**ikas speciālisti iesaka: “Ja tev ir varikozas vēnas, ieteicams gulēt uz kreisā sāna – tādējādi tiek uzlabota cirkulācija, jo svars nenospiež tavu vena cava (ķermeņa lielākā vēna), kas atrodas ķermeņa labajā pusē.”

8. Esot stāvoklī, uzlabo As**s piekļuvi auglim

Iespējams, esi dzirdējusi par to, ka esot stāvoklī jāguļ uz kreisā sāna, bet īsti nezini, kādēļ tas tā ir.

Kā izrādās gulēšana šādā pozā nāk par labu gan māmiņas, gan bērniņa Vese***ai – tiek uzlabota As**s cirkulācija un piegāde sirdij.

Leave a Comment