Nevesalas zarnas sabojā ādu, imunitāti un traucē smadzeņu darbību. Lai to novērstu, izmantojiet palīglīdzekļus!

Ūdens

Kā jau minēts, ūdens galvenokārt uzsūcas resnajā zarnā. Ja kādu iemeslu dēļ dienā nedzeram pietiekami daudz ūdens, zarnas sāk intensīvāk “izvilkt” šķidrumu no pārtikas un izkārnījumiem. Fekālijas kļūst sausas, cietas un slikti pārvietojas pa zarnām, kā rezultātā rodas aizcietējums.

Dzērieni, piemēram, tēja, kafija, alkohols, gāzēti bezalkoholiskie dzērieni un sīrupi, darbojas kā diurētiski līdzekļi zarnām . Tā rezultātā organisms kļūst dehidrēts un tiek izskalotas dažas labvēlīgās vielas, piemēram, magnijs. Jums vajadzētu izvairīties no šiem dzērieniem, ja Jums ir aizcietējums.

Lai normāli dzīvotu, ēstu un ietu uz tualeti, nepieciešamajam ūdens daudzumam jāiekļūst zarnās. Dzerot 6-8 glāzes tīra filtrēta vai pudelēs pildīta ūdens visas dienas garumā, jūsu resnā zarna būs vesela un hidratēts viss ķermenis. Sievietēm īpaši svarīgi ir dzert ūdeni, jo tas uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli, palīdz atbrīvoties no liekā svara.

Brokoļi

Brokoļi ir bagāti ar sēru saturošiem metabolītiem, kas pazīstami kā glikozinolāti. Tos apstrādā zarnu mikrobi un pārvērš vielās, kas samazina iekaisumu un samazina urīnpūšļa, krūts, resnās zarnas, aknu, plaušu un kuņģa vēža attīstības risku.

Tāpat kā citi krustziežu dārzeņi, brokoļi ir lielisks diētisks produkts sirds un asinsvadu slimību, nervu traucējumu, kuņģa-zarnu trakta slimību, vielmaiņas traucējumu un podagras profilaksei un ārstēšanai.

Pētījumi liecina, ka, apēdot tikai 100 g brokoļu dienā, var samazināt resnās zarnas vēža risku par 20%. Piekrītu, lielisks iemesls, lai iekļautu šo zaļo dārzeņu savā uzturā!

 

Tagad jūs zināt, kā uzlabot zarnu darbību un pareizi par to rūpēties. Nodrošināt regulāru šo produktu patēriņu ir ikvienam. Ar šiem padomiem jūs ātri normalizēsit savu zarnu darbību .

 

Draudzējies ar brokoļiem. Sagatavots saskaņā ar šo recepti, tas uz visiem laikiem kļūs par jūsu iecienītāko dārzeņu. Neticami garšīgi!

Šie vienkāršie ēdieni pasargās jūs no daudzām gremošanas traucējumu izraisītām slimībām. Tīrīšana ir lielisks veids, kā uzlabot vispārējo veselību, kā arī samazināt resnās zarnas vēža risku. Atbrīvojoties no toksīniem, jūs jutīsities vieglāks par gaisu, sajutīsiet enerģijas un spara pieplūdumu!

Šis raksts būs noderīgs jūsu draugiem, noklikšķiniet uz pogas “Kopīgot Facebook”. Ēd veselīgi un patīkami, rūpējies par zarnām un neslimo!