No darba Zooloģiskajā dārzā negaidīti atlaists Līdaka; Vadība skaidro iemeslus

No darba pašvaldības SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” valdē vakar atlaists gan tās priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka, gan valdes loceklis Andris Morozovs (S).

Līdaka sacīja, ka pašlaik nevarot komentēt atlaišanas iemeslus, jo vēl neesot iepazinies ar lēmuma motivāciju.

Morozova izplatītajā preses paziņojumā pausts pieņēmums, ka atlaišana saistīta ar zemesgabalu Mežaparkā, kas 2011.gadā nodots bezatlīdzības lietošanā Rīgas zoodārzam.

Atlaižot valdi, ir sagatavota augsne Rīgas pilsētai piederoša īpašuma atsavināšanai,” apgalvo Morozovs.

Pēc Morozova sniegtās informācijas, 2011.gada augustā Rīgas pilsētas pašvaldība nodeva Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam bezatlīdzības lietošanā zemesgabalu Rīgā, Ezermalas un Cimzes ielās, ar platību 22 873 kvadrātmetri. Līgums tika noslēgts uz 10 gadu termiņu.

“Nesagaidot līguma termiņa beigas, pašvaldības izpilddirektors ir atradis iemeslus, lai šo līgumu pārtrauktu. Kā iemesls tiek minēts zemesgabala lietošanas noteikumu pārkāpšana no Rīgas Zoodārza puses, kas arī ir kļuvis par pamatu valdes atlaišanai.

Norādīto zemesgabalu Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs netraucēti lietoja līdz 2019.gada rudenim, kad pēkšņi saņemti pārmetumi par zemesgabalā, iespējams, veiktu nelikumīgu būvniecību un būvgružu glabāšanu. Līdzšinējā valde un zooloģiskā dārza speciālisti pārmetumus noraida,” uzsvēra Morozovs.

Par radušos situāciju Morozovs ir sasaucis preses konferenci, kas notiks šodien plkst.12 pie Zooloģiskā dārza kasēm.

Līdaka zoodārza vadībā nonāca 2018.gada martā, bet Morozovs – pagājušā gada izskaņā. Pērn novembrī darbu zooloģiskā dārza valdē atstāja tās ilggadējie locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis.

Aģentūras LETA rīcībā ir informācija, ka par zoodārza valdes priekšsēdētāju iecelts Rolands Greiziņš, kurš šo amatu pildīja laikā no 2004. līdz 2017.gadam.

Par valdes locekli iecelts arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

Lasi arī: Norvēģija būvē pasaulē pirmo zemūdens maģistrālo līniju 47 miljardu vērtībā

“Firmas.lv” pieejamie dati liecina, ka 2018.gadā zoodārzs strādājis ar 3,65 miljonu eiro apgrozījumu un 115 748 eiro peļņu.

Radzevičs Zoodārza valdei pārmet teritorijas piesārņošanu un nesamērīgu algu politiku
Rīgas pilsētas izpilddirektors un SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” turētājs Juris Radzevičs uzņēmuma valdi – Ingmāru Līdaku un Andri Morozovu (S) – ir atbrīvojis no amata, jo uzskata, ka viņi pieļāvuši teritorijas piesārņošanu un nesamērīgi augstas uzņēmuma vadības algas salīdzinājumā ar ierindas darbiniekiem.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, ko saka Radzevičs un uzzinātu vairāk detaļu

Leave a Comment