No sīpoliem raudāt ir noderīgi, bet ne tad, kad sīpoli sabojājas dobēs

Sīpoli ir iecienīts dobju iemītnieks un visu vasaras iemītnieku galvenais mīļākais. Parasti dārzniekiem ar šo kultūru nav īpašu problēmu, taču ir dažas nianses. Šodien mēs jums pateiksim, kā audzēt sīpolus, lai tie būtu lieli un nepūstu.

Kā audzēt sīpolus

No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka sīpolu audzēšana nepavisam nav grūta. Bet dažreiz dārznieki saskaras ar nepatīkamām parādībām. Piemēram, spalvas sāk kļūt dzeltenas, un pašas sīpoli sāk pūt. Ja pareizi pieiet augšanas procesam, tad no tā visa var izvairīties un baudīt dāsnu ražu.

Pirmkārt, ir trīs veidi, kā audzēt sīpolus: sēklas, komplekti un stādi. Dārza gabalā vispraktiskāk ir audzēt ražu no sīpolu komplektiem . Šajā gadījumā stādīšana tiek veikta vai nu vēlā rudenī, vai agrā pavasarī. Protams, priekšroka dodama pavasara stādīšanai. Stādot rudenī, var parādīties agri dzinumi, kas pēc tam mirst no sala, un ziemā tie var daļēji sapūt.

Lasi arī: Merkurs Lauvā no 2023. gada 11. jūlija līdz 27. jūlijam: labākie padomi zvaigžņu zīmju pārstāvjiem, lai nezaudētu veiksmi

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 10. līdz 16. jūlijam: neļaujieties slinkumam, tad fortuna jums smaidīs!

Otrkārt, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo stādīšanas laiku . Vislabāk to izdarīt marta beigās – aprīļa sākumā. Aukstajos reģionos šis labvēlīgais periods pāriet uz aprīļa beigām-maija sākumu. Ja jūs stādāt loku neapsildītā augsnē, tas var sākt pūt. Un, ja jūs aizkavējat stādīšanu, sīpoli var palēnināt augšanu sausā, pārkarsētā augsnē. Tad lielas sīpola galvas neveidosies.

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment