Noderīgi: Ko darīt, lai samazinātu holesterīna līmeni un attīrītu As**svadus

-ēšanas režīma maiņa

-fiziskās slodzes palielināšana

– pārtikas piedevu lietošana.

Dažas lietas nav kontrolējamas. Organisma novecošanās procesā aknas sāk izstrādāt aizvien vairāk holesterīna. Lūk kāpēc sievietēm pēc menopauzes var strauji paaugstināties holesterīna līmenis. Bet ir jēga mainīt tos riska faktorus, kurus jūs varat vadīt. kas palīdzēs samazināt holesterīna līmeni un attīrīt As**svadus? Dažiem (piemēram, diabētiķiem un jauniem cilvēkiem ar augstu holesterīnu) ar dabiskām zālēm var arī nepietikt un tām jābūt papildinātām ar tradicionālām ārstniecības metodēm.

Visveiksmīgākās un plaši pielietojamās zāles- statīni, kas iedarbojas uz aknām un samazina holesterīna izstrādi, tāpat palīdz organismam resorbēt (uzņemt) holesterīna daļu, kas sakrājies As**svados. Divi citi zāļu veidi iedarbojas uz gremošanas orgāniem (gremošanas trakts, kuņģa- zarnu trakts):

– holesterīna iesūkšanas inhibitori bloķē pārtikas izcelsmes  holesterīna uzsūkšanos ,

– vielas, kas pastiprina žultsskābes izdalīšanos, sasaista ar holesterīnu bagātu žultsskābi zarnās un novērš to resorbāciju As**splūsmā.

Neeksistē zāles bez blakus parādībām. Pārsvarā ir sūdzības par kuņģa- zarnu traucējumiem, diareju un aizcietējumiem. Statīni nokļuvuši kritikas ugunī divu retu, bet potenciāli smagu blakusparādību dēļ:

-aknu bojājumi

– skeleta muskuļu sabrukums (ar to domāta rabdomiolīze) kas var novest līdz nieru mazspējai.

Ja ārsts izrakstījis statīnus, jums periodiski jānodod analīzes un jāiziet pārbaudi, lai pārliecinātos par šīs Sli**bas simptomu neesamību.

Stresa faktors

Ilgstošs nervu- psihiskais saspringums palielina kopējo holesterīna līmeni. “Sliktā” holesterīna satura iespējamība ir tiem, kas emocionāli reaģē uz stresu, 3 reizes augstāks nekā cilvēkiem, kas tiek galā ar stresu bez emocijām. Sasniegt emocionālu balansu un saglabāt līdzsvaru stresa apstākļos palīdz elpošanas vingrinājumi, Ci- gun, joga- netieši samazinot arī holesterīnu.

 

Lasi arī: Virši – nerviem, lucerna – pret augstu holesterīnu. Iesaka Tereško

 

Uztura bagātinātāju faktors

Augu sterīni- iegūstamas vielas no dārzeņiem, kas traucē holesterīna uzsūkšanos un var samazināt tā līmeni par 13%. Pārdodas kā atsevišķi bagātinātāji vai arī ietilpst speciālu pārtikas produktu sastāvā. Veselīgi ikdienas uzņemt  no 2 līdz 3 gramiem augu sterīnu. Sarkanie rīsi- zāles no augu izejvielām, tā iedarbība līdzīga ar statīnu grupas preparātiem, kuras izraksta terapeiti, lai samazinātu aknu izstrādāto holesterīnu. Sarkanie rīsi samazina holesterīnu un attīra As**svadus. Niacīns bloķē sabrukšanas procesus un dzēš “labo ” holesterīnu no organisma. Bet uztura bagātinātājus ar niacīna piedevām  vajadzētu lietot tikai ārsta uzraudzībā: nedrīkst pārsniegt izrakstītās dozas, nevajadzētu lietot cilvēkiem ar aknu slimībām, podagru vai kuņģa čūlu.

Omega-3 taukskābes palīdzēs samazināt holesterīna līmeni un attīrīt As**svadus, 30% ražotas no zivju taukiem vai linsēklām.

 

Avots: allwomens.ru 

Leave a Comment