Notiks bezmaksas informatīvas nodarbības onkoloģiskās modrības prasmes veicināšanai

Lai rastu iespēju pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām un arī ikvienam interesentam iepazīties ar veidiem kā uzlabot veselību, Liepājas pašvaldība sadarbībā ar onkoloģisko pacientu biedrību “Dzīvības koks” organizē bezmaksas nodarbības onkoloģiskās modrības prasmes veicināšanai.
Pirmā informatīvā nodarbība notiks 11. jūlijā pulksten 14.00 Klaipēdas ielā 96a (ieeja no jūras puses), kurā ar priekšlasījumu par fizisko aktivitāšu nozīmi hronisko slimību gadījumā un vingrošanas nodarbību viesosies ergoterapeits Rūdolfs Cešeiko no Rīgas.
Rūdolfs Cešeiko uzsver, ka regulāras fiziskās aktivitātes darbojas kā preventīvs pasākums pret 26 hroniskām slimībām, ieskaitot vēzi. Ilgus gadus ārstu vidū ir valdījis uzskats, ka vēža pacientiem ir jāizvairās no fiziskas piepūles, lai neradītu papildu stresu jau tā nomocītajam organismam. Tomēr fiziskā pasivitāte vēl vairāk veicina fizisko spēju kritumu un pastiprina jau tā izteikto nogurumu. Aktualizējoties šim jautājumam, mūsdienās ārsti sāk rekomendēt fizisko aktivitāti, lai saglabātu un uzlabotu personas fiziskās spējas.
Interesenti aicināti ierasties ērtā apģērbā un apavos, kā arī paņemt līdzi dzeramo ūdeni.
Papildu informācija un pieteikšanās nodarbībai, sazinoties ar onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” Liepājas nodaļas vadītāju Ilzi Vainovsku pa tālruni 28 343 138 vai e-pastu [email protected].
Savukārt 27. septembrī pl. 14.00 Kūrmājas prospektā 7 viesosies Igors Kudrjavcevs, ciguna instruktors iepazīstinās ar slimību profilakses pamatelementiem un ārstniecisko Cigun praksi Vese***as veicināšanā.
Arī turpmākos mēnešus notiks līdzīgas informatīvas nodarbības, kuras vadīs uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure, onkoloģe Zinaīda Štara, psiholoģe Raisa Immere un dermatoloģe Zinaīda Plavoka.
Informatīvās nodarbības tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.
Papildu informācija: Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vese***as Vides, Vese***as un sabiedrības līdzdalības daļā, zvanot pa tālruni 63 404 747 vai rakstot [email protected].

Leave a Comment