Valsts Pol***ja pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par marihuānas audzēšanu Saldus novadā

Valsts Pol***jas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa KriminālPol***jas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu un nodevuši tos tālāk Saldus rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.
Šā gada 8.jūnijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka kāda īpašuma dārzā, Saldus novadā, Novadnieku pagastā konstatēts, ka atrodas marihuānas audzētava. Siltumnīca atradās kādas sievietes īpašumā, kurā viņa pati nedzīvo un ilgstoši nav arī atradusies.
Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu likumsargi aizturēja 1990.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis Pol***jas redzeslokā. Augi sākotnēji tika izaudzēti podiņos un tad pēc nejaušības principa tika izvēlēta nomaļākā vieta Novadnieku pagastā. Persona īpašumā uzbūvēja siltumnīcu, kur turpināt augu audzēšanu.
Kopumā siltumnīcā atradās 21 augs, kas, kā noteikts ekspertīzē, ir 271,55 grami kannabis. Vīrietis savu vainu atzina un ar policiju izmeklēšanas gaitā sadarbojās. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšu nesaistīts drošības līdzeklis.
Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Leave a Comment