Kur izaudzēt maģiskos astilbes krūmus

Iespaidīgā dārza puķu astilbe ir īsts rotājums jebkurai puķu dobei. Ikviens var izaudzēt šādu skaistumu.

Galvenais ir pareizi rūpēties par augu un zināt visas tā īpašības. Šodienas rakstā mēs jums pateiksim, kur vislabāk ir iestādīt spilgtu daudzgadīgo augu.

ASTILBES ZIEDS

Parasti astilbe tiek stādīta vai nu pavasarī (aprīļa beigās – maija sākumā) vai agrā rudenī (septembrī). Jūnijā tas sāk bagātīgi ziedēt. Turklāt augs priecēs jūs ar savu sulīgo ziedēšanu visas sezonas garumā.

Šo neparasto daudzgadīgo augu ir diezgan viegli kopt. Augs vislabāk jūtas daļēji ēnā. Ziedam ir nepieciešams stabils mitrums, tas regulāri un bagātīgi jālaista.

Turklāt astilbei ļoti patīk, ja zem tā zemi ik pa laikam irdzina un saknēm pievieno auglīgu augsni. Tas ir nepieciešams, jo zieda sakņu sistēma ātri aug un kļūst atklāta.

Astilbe ir ļoti izturīga. Piemēram, pat spožā saulē tas ziedēs tikpat krāšņi un spilgti. Tomēr pats ziedēšanas periods tiks saīsināts.

Bieži vien augs tiek stādīts pilnā ēnā, taču to nevajadzētu darīt. Lai gan augs pielāgojas jebkuriem apstākļiem, blīvā ēnā tā ziedēšana būs mazāka .

Ja iegādājāties astilbes stādus, varat tos droši stādīt pie rozēm, peonijām, floksiem, kā arī blakus hostai vai papardei.

Augs lieliski iederēsies jebkurā dārza kompozīcijā, jo pat pēc noziedēšanas izskatās diezgan reprezentabls.

Īpatnības

Stādot astilbi, jāņem vērā viens svarīgs punkts. Ja šī ir bagātīgi krāsota šķirne, labāk ir stādīt augu daļēji ēnā. Saulē zieda nokrāsa izbalēs . Piemēram, spilgti ceriņi viegli pārtaps sārtā krāsā.

Baltā vai gaiši rozā astilbe lieliski jūtas spožajos saules staros. Šādu šķirņu ziedēšana ir daudzkārt bagātīgāka, bet beidzas ātrāk nekā citas.

Rūpes

Astilbe ir mitrumu mīlošs zieds , kura ziedēšana ir atkarīga no laistīšanas. Jo retāk augu laisti, jo sliktāk un blāvāk tas sāks ziedēt. Mitrināšanai jābūt kvalitatīvai, lai ūdens iekļūtu pašās saknēs.

Laistīšanas intensitāte ir atkarīga no tā, cik daudz saules skar astilbi. Jo vairāk tas ir, jo vairāk ūdens ir nepieciešams. Pievērsiet uzmanību arī temperatūrai.

Lasi vēl: Pasakains siera gardums, kas tiek pagatavots 15 minūtēs un apēsts 5 minūtēs

Ja tā nepaaugstinās virs 25 grādiem pēc Celsija, pietiks ar 2-3 ūdens procedūrām nedēļā. Ja ārā valda neizturami karsts karstums, augu var laistīt 1-2 reizes dienā.

Astilbei patīk organiskais mēslojums : kūtsmēsli, kūdra vai humuss. Tie paši komponenti ir piemēroti jaunu augu mulčēšanai. Ar tiem varat apklāt ziedu ziemai, lai to izolētu.

Turklāt daudzgadīgs augs sāks augt labāk, ja to mēslos ar kālija un fosfora mēslojumu. Vienkāršākais veids ir izmantot gatavus minerālus. Noteikti ievērojiet visus norādījumus uz iepakojuma, lai nepārbarotu.

Pavairošana

Vienkāršākais veids, kā pavairot astilbi, ir sadalot tās sakneņus 2-3 daļās . Šo procedūru parasti veic maijā vai jūnijā. Retāk ziedu pavairo, izmantojot sēklas.

Šī metode ir tikai nedaudz sarežģītāka. Parasti to izmanto vaislas nolūkos.

Pirmkārt, jums ir jāizvēlas kvalitatīvas sēklas. Otrkārt, pirms stādīšanas iemērciet tos ūdenī. Tad traukā pievieno kūdru un smiltis, un sēklas stāda ne pārāk dziļi.

Svarīgi stādus nevis laistīt, bet gan apsmidzināt. Pēc tam topošie dzinumi nirst un tiek stādīti augsnē pavasara beigās.

Tā ir visa šodienas gudrība. Mēs ceram, ka šis raksts jums bija noderīgs. Un, ja jums ir kaut kas piebilstams, nekautrējieties dalīties ar savām zināšanām komentāros. Gaidām Jūs zemāk!

Leave a Comment