Onkoloģijas centram draud slēgšana, un trīs vadošie LOR ārsti gatavojas aiziet.

Latvijas Onkoloģijas centrs drīzumā var zaudēt trīs vadošos LOR speciālistus un līdz ar viņiem arī veselu nodaļu. Daudzi ārsti pēdējos gados ir pametuši darbu zemo algu un līdzekļu trūkuma dēļ. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Slim**cas (RAKUS) valde paziņojusi, ka sarunas ar speciālistiem turpināsies. Slim**ca nemaksā tik daudz kā privātās ārstniecības iestādes.

LOC ir Latvijas vadošā iestāde vēža ārstēšanā, taču ļoti iespējams, ka no nākamā gada sākuma šeit būs par vienu nodaļu mazāk. Darbu atcēluši trīs nozares vadošie eksperti. Onkoķirurģijas kl**ikas vadītājs Armands Sīviņš norādīja, ka tie ir speciālisti, kuru skaits Latvijā ir ierobežots. “Tie LOR [ārsti], kuri kopā ar mikroķirurgiem veic ļoti smagas, sarežģītas operācijas, pamatā unikālas operācijas,” sacīja Sīviņš. LOC galvas un kakla ķirurģijas nodaļas vadītājs Romāns Dzalbs ir viens no otolaringologiem, kas uzrakstīja atlūgumu.

Viņš pastāstīja, ka jau vairākus gadus kopā ar kolēģiem lūdzis Slim**cas vadībai iegādāties mikroskopu un lāzeru, kas ļautu veikt mūsdienīgas, starptautiskajām vadlīnijām atbilstošas ​​operācijas, taču tas nav noticis. Ir bijuši daudzi pieprasījumi pēc šīs informācijas. Šoruden LOR nodaļas kolēģim citā Slim**cā tika piedāvāts krietni lielāks atalgojums. Dzalbs kā nodaļas vadītājs nolēma vērsties Austrumu Slim**cas valdē un lūgt pārskatīt atalgojumu.

Trīs otolaringologi bija pieņēmuši lēmumu turēties kopā un noraidošas atbildes gadījumā izstāties kopā, lai gan lēmums visiem būtu ļoti grūts. Dzalbs teica: “Gan telefoniski saņēmu atbildi, ka – nu nekas, tad var atzīt, ka nekas īpašs. Pēc tik traumatiska notikuma nolēmām, ka rakstīsim visi. Būtībā nekas nav mainījies. Joprojām esmu nodaļas vadītāja, un mums joprojām ir trīs otorinolaringologi.Tomēr neviens atlūgumus nav atsaucis.Onkoloģijas kl**ikas vadītājs apliecināja, ka, zaudējot šos speciālistus, no Onkoloģijas centra faktiski pazudīs vesela nodaļa jau gada sākumā. nākamgad.Sīvins atzīmēja, ka, ja nebūs sertificēta LOR ārsta, LOC vairs nepastāvēs un pacienti ar ļaundabīgiem LOR audzējiem nevarēs saņemt ārstēšanu.Gandrīz ceturtā daļa onkoloģijas kl**ikas ir atdalīta no pārējās Slim**cas , apgrūtinot pacientiem nepieciešamās aprūpes saņemšanu.

Austrumu Slim**cas valde apstiprinājusi, ka otolaringologiem nepieciešamā aprīkojuma iegāde ir aizkavējusies, taču šobrīd iepirkumu apstiprinājusi. universitātes Slim**cas algu nevar salīdzināt ar privātā sektora algu. RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis skaidroja: “Ār*ti strādā līdz 31.decembrim, visiem pacientiem tiek nodrošināti izmeklējumi, konsultācijas un operācijas. Faktiski situācijas atrisināšanai ir pusotrs mēnesis, un ceram uz abpusēji izdevīgu risinājumu. situācija.Visa centrā ir pacietība.Savukārt Dzalbs, jautāts, kam būtu jānotiek, lai ārsti mainītu viedokli, atbildēja: “Nezinu. Mēs esam tik atņemti, tik nomelnoti un neko savā virzienā neesam dzirdējuši, ka šobrīd man ir grūti iedomāties.”

Leave a Comment