Bērnībā man pagatavotajā versijā gandrīz noteikti bija kukurūzas ciete, tāpēc es to izmantoju arī šeit, bet pievienoju arī izkausētu šokolādi.
Nepieciešamie produkti:
1/4 tases nesaldināta kakao pulvera
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 tases pilnpiena
1/4 tases cukura
3 70% tumšās šokolādes – sasmalcinātas
Pirmais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā bļodā saputojiet kakao pulveri un kukurūzas cieti, līdz tie labi samaisās kopā.
Otrais pagatavošanas solis:
Pievienojiet pienu un cukuru vidēji lielā katliņā un uzkarsējiet uz vidējas uguns, laiku pa laikam pamaisot, līdz cukurs izkusis un piens sāk tvaikot (aptuveni 160 °grādos), 3 līdz 4 minūtes.
Trešais pagatavošanas solis:
Noņemiet katliņu no karstuma un ielejiet nedaudz karstā piena kakao un kukurūzas cietes maisījumā, samaisiet, līdz iegūstiet viendabīgu masu. Lēnām pa druskai ielejiet atlikušo pienu, nemitīgi maisot, lai maisījums būtu viendabīgs.
Pievienojiet bļodā sasmalcināto šokolādi un ļaujiet tai nostāvēties, līdz tā izkūst, apmēram 1 minūti.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Atgrieziet maisījumu katliņā uz vidējas uguns, bieži maisot, līdz maisījums sāk burbuļot, apmēram 3 minūtes (tas aktivizēs kukurūzas cieti). Turpiniet vārīt, nepārtraukti maisot (īpaši ap burbuļojošajām malām), līdz maisījums ir nedaudz sabiezējis – burbuļi pēkšņi kļūs daudz lielāki un biezāki.
Izslēdziet karstumu, bet turpiniet maisījumu maisīt vēl minūti, jo atlikušais karstums palīdz maisījumam turpināt sabiezēt.
Lasi vēl: Mīlestības zvaigžņu prognoze nedēļai no 30.decembra līdz 5.janvārim iesaka sākt mīlestību ar sevi
Piektais pagatavošanas solis:
Sadaliet karsto šokolādi 4 mazās krūzītēs. Pasniedziet tā, kā ir, vai – ja šokolāde ir ievērojami sabiezējusi – ar mikroviļņu krāsns vai espresso automāta tvaika nūjiņas palīdzību uzsildiet vēl 1/2 glāzes piena, līdz tas ir remdens, pēc tam katrā krūzītē ielejiet tik daudz piena, cik vēlaties, lai karsto šokolādi atšķaidītu līdz vēlamajai konsistencei.