Neierastā veidā pasniegti spageti makaroni – ar citronu, zirņiem un rikotu

 

Citronu spageti ar zirņiem un rikotu! Sajauciet savu makaronu vakara rutīnu ar šo recepti! Šo recepti var pagatavot ātri, izmantojot tikai dažas sastāvdaļas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

4 ēdamkarotes olīveļļas
3/4 glāzes rīvmaizes
Svaigi malti melnie pipari
3/4 glāzes svaigas rikotas
2 pilnas ēdamkarotes smalki sarīvētas citrona miziņas – sadalītas
5 ēdamkarotes svaigas citrona sulas – sadalītas
Sāls un pipari pēc garšas
Spageti
1 liels vai 3 mazi pavasara sīpoli, no kuriem izņemti cietie ārējie slāņi, pārējie pārgriezti uz pusēm un sagriezti plānās šķēlītēs
1 1/2 glāzes svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
1/4 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu – sadalītas

1.pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai lielu katlu ar sālītu ūdeni.

2.pagatavošanas solis:

Rīvmaizes apgrauzdēšana: 2 ēdamkarotes olīveļļas uzkarsējiet lielā pannā uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet rīvmaizi un nemitīgi maisiet 3 līdz 5 minūtes, vai arī tik ilgi, līdz drupatas kļūst zeltainas, ja nepieciešams, tad pievienojiet sāli vai piparus.

3.pagatavošanas solis:

Citā nelielā bļodiņā samaisiet kopā rikotu, 1 ēdamkaroti citrona miziņas un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.

4.pagatavošanas solis:

Pievienojiet spageti verdošajam ūdenim un iestatiet taimeri uz 2 minūtēm.

Spageti vāriet nesegtus ar vāku verdošā ūdenī. Kad spageti ir gatavi, tiem jābūt izvārītiem, bet vidū vēl stingriem. Noteciniet 1/2 glāzes no makaronu ūdens.

Lasi vēl: Sieviešu galvenās kļūdas matu kopšanā, ekspertu viedoklis un padomi

5.pagatavošanas solis:

Kamēr makaroni vārās, uzkarsējiet atlikušās 2 ēdamkarotes olīveļļas uz vidēja karstuma tajā pašā lielajā pannā, kurā apceptas rīvmaizes. Pievienojiet pavasara sīpolus un, bieži maisot, vāriet 6 līdz 7 minūtes vai līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.

Pievienojiet atlikušās 3 ēdamkarotes citrona sulas, atlikušo 1 ēdamkaroti citrona miziņas, vistas buljonu un zirņus. Gatavojiet, bieži maisot, 1 līdz 2 minūtes vai līdz zirņi kļūst mīksti. Pievienojiet 1 ēdamkaroti pētersīļu, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

6.pagatavošanas solis:

Samaziniet karstumu. Samaisiet, kamēr makaroni ir karsti, vajadzības gadījumā pielejot vēl ūdeni, līdz makaroni ir pārklāti ar mērci. Izbaudiet pēc garšas un, ja vēlaties, pievienojiet vēl sāli un piparus.

 

Leave a Comment