Par picas ar mīlestību: neparastas receptes, bet ļoti gardas

Nav pārspīlēti teikt, ka pica ir viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē. Jau vairāk nekā simts gadus tā ir iekarojusi visas planētas iedzīvotāju sirdis un mudinājusi viņus veikt savus atklājumus. Galu galā, šķiet, visvienkāršākais ēdiens no mīklas, siera un tomātiem, bet cik daudz dažādu variāciju pastāv. Katru gadu kāds nāk klajā ar jaunu picas recepti, ko vēl neviens nav izmēģinājis!

Bet, pirms mēs dalāmies ar jums neparastajām receptēm, pastāstīsim jums vēl dažus interesantus faktus, kas jāzina katram šī itāļu ēdiena cienītājam:

Kā jūs domājat, cik daudz picas gadā vidējais eiropietis apēd? Atbilde ir 300 kilogrami! Un šie aprēķini ir tikai no piegādes dienestiem. Ja runājam par to, cik daudz picas gadā apēd visā pasaulē, šis skaitlis pārsniedz 500 miljonus gabalu!
Klasiskā picas virskārtas versija ir siers, tomāti un baziliks. Daudzi uzskata, ka ar to nepietiek, un izdomā savus piedevu variantus. Katrā valstī pat izveidojušās “iecienītākās”. Piemēram, ASV tā ir pica ar salami piedevu, Brazīlijā – ar dažādām pupiņām, bet Francijā – ar olu.

Vai arī jūs mīlat picas un esat gatavs eksperimentēt, meklējot jaunas garšas? Tad jums noderēs šīs neparastu un neprātīgi garšīgu picu receptes.

1. Pica uz kārtainās mīklas

Iemācīties gatavot picas mīklu kā itāļiem ir laikietilpīgs process, un ne vienmēr tam ir laiks. Taču jūs varat mācīties no viņu eksperimentēšanas, aizstājot klasisko mīklu ar kārtainās mīklas mīklu.
Kas mums nepieciešams?
1 loksne saldētas kārtainās mīklas, sauja olīvu, kaltēts baziliks, 1 ēd.k. olīveļļas, 1 ķiploka daiviņa, parmezāns pārkaisīšanai, 5 ēdamkarotes tomātu pastas, 200 g mocarellas.
Kā pagatavot?
Uzreiz uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu, novietojiet mīklas loksni. Uzkarsējiet pannu uz plīts, ielejiet nedaudz olīveļļas. Apcepiet sasmalcinātus ķiplokus un pievienojiet tomātu pastu. Pēc garšas pievienojiet kaltētu baziliku vai citus garšaugus. Mocarellu var rupji sarīvēt vai vienkārši sagrieztu šķēlēs. Parmezānu sarīvē ar smalkāko rīvīti vai nopērc jau sasmalcinātu. Olīvas atstājiet veselas. Mērci vienmērīgi izklājiet pa mīklas virsu, atstājot dažus centimetrus gar malu. Izkārtojiet mocarellu, olīvas un iepiliniet olīveļļu. Cepiet cepeškrāsnī, līdz malas kļūst kraukšķīgas un zeltainas. Kad picu izņemiet no cepeškrāsns, pārkaisiet to ar rīvētu parmezānu.

2. Uz smilšu mīklas.

Smilšaina kraukšķīga pamatne ar augstiem sāniem un daudz piedevām ir veids, kā padarīt jūsu iecienīto ēdienu vēl garšīgāku.
Kas jums nepieciešams?
Mīklas pagatavošanai 1 veidnei būs nepieciešams: 300 g miltu, 150 g sviesta, 1 olas dzeltenums, 1 tējkarote sāls un nedaudz ūdens mīcīšanai. Pildījumam būs nepieciešams: 1 ēdamkarote mīklas: 300 g mocarellas, 50 g gorgonzolas, 150 g tomātu pastas, 2 ķiploku daiviņas, šķipsniņa sāls un cukura, augu eļļa un zariņš svaiga bazilika. Arī sauja rīvēta cietā siera.
Kā pagatavot?
Visām mīklas sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Milti ir jāberzē ar sviestu – ar rokām vai ar mikseri. Pievienojiet tām bļodā dzeltenumu, sāli un nedaudz ūdens, mīciet blīvu mīklu, pārklājiet to ar plēvi un lieciet ledusskapī. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Rīvējiet mocarellu uz rupjas rīves. Uzkarsējiet katliņu uz plīts. Pannā vispirms uzkarsējiet olīveļļu, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un pēc 30 sekundēm to izņemiet.

Lasi vēl: Gaļas mini ruletītes uz iesmiem, kuras var pagatavot Air-Fryer

Tad eļļā ielejiet tomātu pastu un apmēram 50 ml ūdens. Pievienojiet dažas sasmalcināta bazilika lapas. Gatavojiet mērci uz lēnas uguns, līdz tā nedaudz sabiezē un atdziest. Kamēr mērce atdziest, izņemiet mīklu no ledusskapja, ņemiet augstu formu un izklājiet mīklu pa apakšu un ap sāniem, gatavojot kūku vai siera kūku. Ar dakšiņu mīklas apakšdaļā izveidojiet dažus caurumus. Ielieciet formu cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Izņemiet formu no cepeškrāsns un kārtojiet sastāvdaļas: mocarellas sieru, mērci un tad pievienojiet sieru. Virsū uzlieciet gorgonzolu un pārkaisiet ar rīvētu sieru. Cepiet cepeškrāsnī līdz cietais siers kļūst brūns. Dekorējiet ar svaigām bazilika lapiņām un pasniedziet, kad pica ir nedaudz atdzisusi.

3. Pica uz pitas.

Vēl viens veids, kā izvairīties no mīklas, ir izmantot pitu.

Šai receptei vajadzīgas: 2 plānas pitas loksnes (nedaudz ūdens un eļļas, lai tās saliptu), 200 g mocarellas, 3 ēdamkarotes pesto mērces un sauja valriekstu, ķekars svaigas rukolas. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izklājiet cepšanas paplāti ar pergamentu un izklājiet pitu. Pārklājiet pitas virsmu ar plānu augu eļļas kārtiņu. Uzklājiet pesto mērci, atstājot nelielu maliņu brīvu. Sagrieziet mocarellu šķēlītēs un vienmērīgi izklājiet uz pitas. Atstājiet picu cepeškrāsnī cepties 15 minūtes. Sasmalciniet valriekstus un apgrauzdējiet tos pannā ar sāli. Gatavojot picu – dekorē ar rukolu un virsū pievieno kraukšķīgus valriekstus.

 

 

 

Leave a Comment