Par spīti laika apstākļiem, autovadītāji turpina neievērot atļauto braukšanas ātrumu

Vakar Kurzemē tika apturēti vairāki ātrumpārkāpēji. Kā, piemēram Saldus pusē transportlīdzekļa “BMW” vadītājs pārvietojās ar ātrumu 130 kilometri stundā vietā, kur atļauts braukt ar 90 kilometriem stundā. Savukārt Liepājā visi pārkāpumi izdarīti tieši pilsētā, neskatoties uz laika apstākļiem un ceļa stāvokli.

Saldus pusē pieķerti visvairāk ātrumpārkāpēji – kopumā pieci. Saldus novadā, uz autoceļa Rīga-Liepāja ir apturētas divas automašīnas “Volvo” un “BMW”, kuru vadītāji vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pārkāpa to par 23 un 40 kilometriem stundā. “Volvo” vadītājs pārvietojies ar ātrumu 113 kilometri stundā, savukārt BMW vadītājs – ar 130 kilometriem stundā. Savukārt uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus automašīnas “Ford” vadītājs pārvietojās ar ātrumu 110 kilometri stundā. Taču Saldū, Jelgavas ielā vīrietis ar automašīnu “Mercedes-Benz” pavietojas ar ātrumu 68 kilometri stundā, savukārt trupat vīrietis ar automašīnu “Audi” pārvietojas ar ātrumu 73 kilometri stundā.

Liepājā pieķerti četri ātrumpārkāpēji. Vakar pulksten 11.00 Liepājā, Brīvības ielā Valsts Pol***jas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki pamanīja transportlīdzekli “Ford”, kurš nepārprotami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Tās vadītāja vietā, kur atļauts braukt ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 79 kilometri stundā. Tāda pati situācija atkārtojās pēc trim stundām, taču šoreiz pārkāpējs bija cits. Kāds vīrietis vadīja automašīnu “Volkswagen Passat” Liepājā, pa Flotes ielu, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par 29 kilometriem stundā. Vēl pēc trim stundām Liepājā, Grīzupes ielā tika apturēta automašīna “Volvo”, kuras vadītājs pārvietojās ar 77 kilometriem stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Savukārt jau pusdesmitos vakarā Liepājā, Brīvības ielā tika apturēts transportlīdzeklis “BMW”, kura vadītājs pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu par 21 kilometru stundā. Visos šajos gadījumos transportlīdzekļu vadītājiem jau ir uzlikts sods – 80 eiro.

Tāpat vakar Ventspilī, Latgales ielā apturēta automašīna “Mazda”, kuras vadītāja pārvietotās ar ātrumu 70 kilometri stundā. Kustes dambī apturēta automašīna “Volkswagen”, kuras vadītājs pārvietojās ar ātrumu 68 kilometri stundā, Kuldīgā, Lapegļu ielā apturēta automašīna “BMW”, kura pārsniedza ātrumu par 13 kilometriem stundā, savukārt Talsu novadā, uz autoceļa “Talsi-Stende-Kuldīgā” apturēta kādas sievietes vadīta automašīna “Audi”, kura pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par 22 kilometriem stundā. Kopumā šonedēļ Kurzemē pieķerti 26 ātrumpārkāpēji.

Valsts Pol***ja aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Leave a Comment