Par veikala apzagšanu aizturēti trīs nepilngadīgi jaunieši

2. novembrī neilgi pirms pulksten 1.00 Rīgas pašvaldības Pol***ja saņēma informāciju no kāda apsardzes firmas darbinieka, kurš Spāres ielā bija aizturējis trīs jauniešus ar veikala pārtikas ratiem. Tie bija piekrauti ar dažādiem dzērieniem, tostarp arī alkoholu. Ziņotājs skaidroja, ka devies uz netālu esošo tirdzniecības vietu, kur pirmīt notikusi zādzība. Pa ceļam uz notikuma vietu viņš pamanījis zādzību veicējiem līdzīgas personas. Apsargs jauniešus apturēja un izsauca policiju.

Apsargs likumsargiem nodeva apturētos jauniešus. Pārrunu laikā viņi atzinās, ka bijuši netālu esošajā tirdzniecības vietā, sakrāvuši bērniem paredzētos ratos dažādas preces un devušies prom. Puiši atklāja, ka nozagtās preces labprāt atgrieztu atpakaļ veikalā.

Datu pārbaudes laikā atklājās, ka jaunieši ir vien 14, 15 un 16 gadus veci. Noskaidroti viņu vecāku tālruņa numuri. Vecāki viens pēc otra tika sazvanīti un informēti par atvašu veiktajām darbībām.

Tikmēr apsargs aizbrauca uz veikalu, kur, pārbaudot videonovērošanas ierakstus, uz ielas apturētie jaunieši atpazīti kā veikala apzadzēji.

Vedot jauniešus uz Pol***jas operatīvo transportlīdzekli, viņi pēkšņi metās bēgt. Lai gan vienam no jauniešiem izdevās aizbēgt, viņa identitāte jau iepriekš bija noskaidrota. Bēglis tāpat kā viņa draugi tiks saukti pie likumā paredzētās atbildības.

Notikuma vietā sagaidīti Valsts Pol***jas darbinieki, kuri turpināja darbu adresē.

Leave a Comment