Pārdaugavā dzērājšoferis bez tiesībām pārvadā bērnus

26.aprīlī, neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības Pol***jas darbinieki saņēma izsaukumu uz Robežu ielu Pārdaugavā, kur kāds iedzīvotājs pauda bažas par kāda “Honda Civic” vadītāju. Izsaucējs stāstīja, ka vadītājs, iespējams, varētu būt reibumā.

Ņemot vērā, ka izsaucējs bija nosaucis arī automašīnas numura zīmi, jau ceļā uz notikuma vietu kārtības sargi noskaidroja, ka konkrētajai automašīnai nav izieta tehniskā apskate, kā arī nav iegādāta OCTA.

Kad policisti ieradās Robežu ielā, izsaucēja norādītajā vietā automašīna vairs neatradās, bet pēc aptuveni 5 minūšu patrulēšanas kārtības sargi meklēto auto pamanīja un apturēja.

Policistiem pieejot pie automašīnas vadītāja, viņš uzreiz paskaidroja, ka viņam neesot ne automašīnas dokumentu, ne arī tiesību piedalīties ceļu satiksmē, jo esot iestājies liegums nenomaksāto sodu dēļ. Savukārt, apskatot auto, policisti konstatēja, ka automašīnā vīrietim bijuši arī trīs bērni.

Sarunā ar vīrieti sajusta spēcīga alkohola smaka, tādēļ izsaukti Valsts Pol***jas Ceļu Pol***jas darbinieki. Kamēr policisti skaidroja notikušā apstākļus, ieradās bērnu māte, kura paskaidroja, ka zinājusi, ka cilvilvīram neesot tiesību un viņš ir reibumā, taču paļāvusies uz viņa braukšanas prasmi un uzticējusi bērnu pārvadāšanu.
Vēlāk darbu notikuma vietā pārņēma Ceļu policisti, kuri konstatēja, ka vīrietis pie stūres sēdies 1,25 promiļu reibumā.

Leave a Comment