Pārstājām pirkt griķus veikalā, graudaugi, ar kuriem mēs visi izaugām, ir nepatīkami pārsteidzoši

Griķus droši var uzskatīt par vienu no valsts simboliem, tie ir tik ļoti iecienīti mūsu iedzīvotāju vidū. Pie mazākās ekonomiskās krīzes pazīmēm griķi ir pirmie, kas pazūd no veikalu plauktiem… Šķiet, pienācis laiks tos iekļaut UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā.

Starp citu, griķu kults pastāv tikai bijušās PSRS valstīs, un lielākajā daļā Rietumu valstu tos praktiski nelieto. Un šis fakts daudziem liek domāt: “Ko darīt, ja griķi ir kaitīgi Vese***ai?”

Ar ko ir kaitīgi griķi

Kā teica renesanses ārsts Paracelzs: “Viss ir inde un viss ir zāles. Tikai viena deva padara indi neredzamu! Ja jūs zināt mēru un katru dienu trīs reizes dienā nepārēdaties griķus, tad tas ir diezgan nekaitīgs. Pretējā gadījumā var rasties problēmas ar kuņģa-zarnu trakta darbību.

Tiek uzskatīts, ka griķi veicina aizcietējumus, tāpēc iecienītāko putru labāk ēst kopā ar salātiem vai citu šķiedrvielu avotu.

Lasi arī: Elektriķis pastāstīja, kā, nospiežot vienu pogu, samazināt elektrības rēķinus

Arī bieža griķu lietošana veicina noderīgo minerālvielu izskalošanos no organisma. Un ilgstoša monodiēta uz griķiem draud ar hormonāliem traucējumiem un neiroloģiskiem traucējumiem. Tāpēc zini mēru!

Uztura speciālisti iesaka apēst 150 – 200 gramus griķu dienā un pārmaiņus ar citiem produktiem.

 

Vai ir alerģija pret griķiem

Griķi tiek uzskatīti par alerģisku produktu, taču daži noteikuma izņēmumi joprojām pastāv. Visvairāk cilvēku ar griķu nepanesību reģistrēts Japānā. Tur ar šo slimību slimo 3,2% iedzīvotāju.

Griķu nepanesības simptomi ir šādi: nieze un ādas apsārtums, slikta dūša, vemšana, deguna un acu iekaisums, klepus, apgrūtināta elpošana.

Turpini lasīt nākošjā lapā…

Leave a Comment