Vai griķos ir ķīmija
Ik pa laikam internetā var atrast šausmu stāstus, ka griķus laukus apsmidzina ar īpaši bīstamu pesticīdu glifosātu. Jo neviena cita labība vairs netiek apsmidzināta ar šo indi. Un no šiem pesticīdiem vispār izmirst visas dzīvās būtnes, piemēram, bites, kurām vajadzēja vākt griķu medu.
Faktiski glifosāts ir viens no visizplatītākajiem herbicīdiem pasaulē. Ar to jau vairākus gadu desmitus apstrādā laukus no nezālēm. Vielai ir maza ietekme uz cilvēkiem un dzīvniekiem, un tā var radīt kaitējumu tikai tiešā saskarē. Glifosāta koncentrācija griķos un citos graudaugos ir niecīga.
Kuri griķi ir labāki: zaļie vai parastie
Pastāv viedoklis, ka veikalos nav normālu griķu. Piemēram, jums ir jāiegādājas tikai bioloģiski zaļie griķi! Patiesībā zaļajiem griķiem nav nekāda sakara ar bioloģiskajiem produktiem. Šī ir tā pati labība, tikai neapcepta. Lauvas tiesa griķu nekavējoties ir pakļauta termiskai apstrādei. Tāpēc tā saglabājas ilgāk. Un putra no ceptiem graudaugiem izrādās drupana un garšīgāka.
Tomēr termiskā apstrāde nogalina vitamīnus. Tātad, ja esat veselīga uztura piekritējs, tad pērciet zaļos griķus.
Lasi arī: Atbrīvojieties no šī, lai mājās iegūtu komfortu
Kā redzat, griķi nav bīstamāki par jebkuru citu pārtiku. Tātad, ja redzat griķus par labu cenu, ņemiet tos bez vilcināšanās. Turklāt no tā jūs varat pagatavot ne tikai putru, bet arī daudzus oriģinālus ēdienus.