Elektriķis pastāstīja, kā, nospiežot vienu pogu, samazināt elektrības rēķinus

Dārga elektrība nav tikai kārtējās baumas, bet gan skarba realitāte.

Lai stabilizētu situāciju, ir vēlams iedzīvotājiem racionāli lietot visas elektroierīces no pulksten 17:00 līdz 23:00. Kā likums, tieši šajā laikā palielinās maksimālā elektrotīkla slodze.

Tas ir saprotams, jo cilvēki atgriežas no darba, gatavo ēst, skatās televizoru, sāk mazgāties. Bet ir daļa no rutīnas, kas noteikti var pagaidīt. Mēs arī aicinām jūs pret šādiem apgalvojumiem izturēties ar izpratni. Kad, ja ne tagad, tad izturēt un nezaudēt drosmi, neskatoties uz jebkādām grūtībām.

Totāla ekonomēšana

Kā samazināt elektrotīkla slodzi, nekaitējot sev? Piemēram, izslēdziet ierīces, kuras gandrīz neizmantojat, lai gan tās ir pievienotas kontaktligzdai. Enerģijas ietilpīgāko ierīču sarakstā ir elektriskais ūdenssildītājs, televizori, putekļu sūcēji. Pat mazas plaša patēriņa elektronikas ierīces, piemēram, mikroviļņu krāsns, kafijas dzirnaviņas, elektriskā tējkanna vai tosteris, arī diezgan labi tērē elektrību.

Lasi arī: Nepatīkama smaka skapī: no tās var atbrīvoties ar rīsu palīdzību

Mēģiniet izveidot sev ieradumu izslēgt visas ierīces no tīkla, ja tās nav vajadzīgas. Protams, ledusskapi tāpat nevar izslēgt, pretējā gadījumā viss ēdiens sabojāsies. Bet ļoti nepieciešams izslēgt visādus lādētājus, elektriskās zobu birstes, moderno robotu putekļsūcēju uzlādes stacijas.

Visa nauda makā

Nav noslēpums, ka lielas elektroierīces patērē lauvas tiesu elektroenerģijas. Tas ietver ledusskapjus, saldētavas, elektriskās plītis, veļas mašīnas, cepeškrāsnis, elektrisko ūdenssildītāju, gaisa kondicionētājus. Bet daži no tiem tiek izmantoti nepieciešamības dēļ, tāpēc nav vērts sūdzēties par naudas tēriņu.

Noteikti atvienojiet visu, kas tuvākajā laikā netiks izmantots. Tas ne tikai palīdzēs atslogot tīklu, bet arī ietaupīs naudu. Turklāt dažas ierīces var laiku pa laikam nomainīt, lai ietaupītu. Mēs runājam par to, kā strādāt ar slotu, nevis ar putekļu sūcēju. Bet šādas alternatīvas jau ir katra personīga lieta. Kāds var izdomāt vēl sarežģītākus dzīves veidus, un kāds arī nevēlēsies no tā atteikties.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment