Pārsteidzoši, kas notiek, kad pieskaries šiem punktiem uz sava ķermeņa

Kas ir akupresūra un kā tā var palīdzēt

Akupresūra ir alternatīva ārstēšanas tehnika, kad ar pirkstiem tiek uzspiests uz noteiktiem punktiem, kā rezultātā organisms pats sevi izdziedē. Akupresūra radusies pirms 5000 gadiem, Āzijā, un to pārņēmuši daudzu Rietumu kultūru ārsti, kas vēlas saviem pacientiem piedāvāt alternatīvas ārstēšanas metodes.

Spiediens un ritms, ar kādu tiek veikta akupresūra, var būt dažāds – sākot no enerģiskas “shiatsu” masāžas līdz lēnai, lielāku muskuļu masāžai. Pieskārieni parasti tiek izmantoti sejai un galvai, jo tās ir jutīgākās vietas, kur atrodas daudzi nervu gali. Veicot ritmiskus uzsitienus ar pirkstiem, ķermenī tiek izsaukta nomierinoša reakcija, kas mazina stresu.

Enerģijas meridiāni mūsu ķermenī

Pieskaroties ādai, var aktivizēt noteiktus enerģijas centrus, kas atrodas zem ādas. Kad piedzīvojam kādu traumu, enerģijas plūsma tiek nobloķēta. Tās var būt gan fiziskas, gan emocionālas traumas. Pieskārieni aktivizē enerģijas plūsmu un novērš tās aizturi, atjaunojot līdzsvaru organismā.

Saskaņā ar tradicionālo Ķīnas medicīnu, ķermenī ir 12 enerģijas meridiāni, un, tiem pieskaroties, tiek atbrīvota enerģija, kas plūst cauri visam ķermenim. Enerģijas plūsma ir svarīga As**s cirkulācijai, kā arī visām galvenajām organisma funkcijām.

Runāšana ar sevi, lai atbrīvotu emocijas

Emocionālās brīvības tehnikā (EFT) ir ļoti svarīgi atklāt tieši tās sajūtas, kas bloķē enerģijas plūsmu. Papildus pieskārieniem, jūs ar vārdiem atklājat, kas jūs uztrauc. Tiekot vaļā no tā, uzreiz var atbrīvoties arī no saspringuma.

Pēc tam, kad pasakāt, kas jūs satrauc vai liek justies dusmīgiem vai depresīviem, jāpasaka arī kaut kas labs. Jūs sevi pieņemat tādu, kāds esat, par spīti sliktajām sajūtām. Kad pieskaraties enerģijas punktiem, turpiniet izklāstīt dažādus iekšējos konfliktus.

Emocionālās brīvības tehnikas soļi:

1.Nosauciet problēmu un viegli uzsitiet pa plaukstu

Sākumā pasakiet, kas ar jums notiek un kāpēc jūtaties slikti. Piemēram, varbūt esat satraukušies par gaidāmo pasākumu. Jūs varētu teikt: “Lai arī esmu satraucies par svētku pasākuma organizēšanu, es sevi mīlu un sevi pieņemu.”

Kamēr runājat, ar vienas rokas pirkstiem atkārtoti uzspiediet uz otras plaukstas ārējās malas, zem mazā pirkstiņa. Nav svarīgi cik pirkstus izmantojat; galvenais, lai jūtaties ērti. Spiešanas laikā trīs reizes atkārtojiet savu sakāmo.

2.Uzacs

Uzsitiet pa uzacs iekšējo malu, kur sāk augt matiņi. Nav svarīgi, kurā pusē to darāt, ja vien jūtaties labi. Tikmēr runājiet par to, kā jūtaties. Izmantojot to pašu piemēru par pasākuma plānošanu, jūs varētu teikt: “Esmu uztraukts, jo tik daudz vēl jāizdara.” Pēc tam veltiet 10 sekundes, lai uzspiestu pa katru no nākamajiem punktiem.

3.Acs ārējā mala

Uzspiediet pa acs ārējo stūri – uz kaula , kas atrodas zem ārējiem uzacs matiņiem. To arī var darīt abās pusēs. Atkal pasakiet, kā jūtaties, piemēram: “Es uztraucos, ka aizmirsīšu kaut ko svarīgu”.

4.Kauls, kas atrodas zem acs

Ar pirkstiem uzspiediet uz kaula, kas atrodas zem acs, un vēlreiz pastāstiet par savām sajūtām. Piemēram: “Esmu noguris.” Turpiniet pirkstu uzsitienus vēl 10 sekundes.

5.Zem deguna

Viegli uzsitiet vietā starp degunu un augšlūpu un vēlreiz pasakiet, kā jūtaties, piemēram: “Es baidos, ka citi mani kritizēs.”

6.Zods

10 sekundes uzsitiet pa vietu, kas atrodas zem apakšlūpas un virs zoda, un vēlreiz skaļi pastāstiet par to, kas jūs uztrauc, piemēram: “Vai pasākums izdosies?”

7.Atslēgas kauls

10 sekunžu garumā ar pirkstiem sitiet pa atslēgas kaulu, un atklājiet vēl kaut ko, piemēram: “Man nepietiks laika”.

8.Zem rokas

Atkārtoti uzsitiet aptuveni 5cm zem paduses un runājiet par sajūtām, piemēram: “Esmu tik ļoti uztraucies.”

9.Pakausis

Pēdējo reizi veiciet nelielus uzsitienus pa pakausi un pastāstiet, kas jūs uztrauc.

Lai arī uzsitieni ar pirkstiem ir ātrs risinājums, lai atbrīvotu enerģiju, un to var izmantot jau šodien, jūs varat arī meklēt profesionālu palīdzību, lai tā kļūtu par reālu terapiju. Emocionālās brīvības tehnikā (EFT) to izmanto kā psiholoģisko terapiju. EFT kļūst arvien populārāka un ar to nodarbojas sertificēti ārsti.

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment