Pārtikas kodes ŠO nespēj ciest. Kā no tām atbrīvoties ar tautas metodēm

Kā atbrīvoties no pārtikas kodēm?

 

1. Ja esat pamanījuši pašu kodi, tad kaut kur noteikti ir arī tās kāpuri. Atliek vien atrast, kur tie ir ieperinājušies. Kārtīgi pārskatiet visus graudaugu iepakojumus un vietas, kur tos uzglabājat – arī skapīšu stūrus.

Tik pat ļoti šīm kodēm patīk arī žāvēti augļi, dzīvnieku sausā barība, rieksti, milti, garšvielas, cepumi un konfektes. Meklējiet to kūniņas un zirnekļu tīkliem līdzīgus pavedienus, kurus kodes atstāj vietās, kur tiek izdēti viņu pēcteči.

Pārtikas kodes
2. Līdzko būsiet atraduši vietu, kur pārtikas kodes ir iemetinājušās, šos produktus nekavējoties metiet ārā – te nav pat divu domu! Protams, ka žēl ir izmest labus produktus, taču tur neko nevar padarīt…

3. Plauktiņu kārtīgi izmazgājiet ar etiķi, borskābi, citronu sulu vai visparastāko ziepju un ūdens maisījumu. Visas starpas un spraugas kārtīgi notīrīet ar otiņu, kas iepriekš pamērcēta etiķī. Pēc 30 minūtēm kārtīgi pārmazgājiet šīs virsmas un visu nosusiniet.

4. Lai atbaidītu pārtikas kodes, plauktos lieciet ķiploku daiviņas vai kanēļa standziņas.

5. Tik pat labi kodes atbaida arī maisiņi, kuros ieliktas piparmētras, lavanda, vērmeles vai lauru lapas.

Vislabākais veids, kā atbrīvoties no šiem kaitēkļiem, ir regulāra profilakse. Tādēļ, lai pilnībā atbrīvotos no rijīgajiem un nevēlamajiem virtuves iemītniekiem, iesakām izmantot mūsu sniegtos padomus.

Pārtikas kodes

Pārtikas kodes – profilakse cīņā pret tām

1. Miltus, graudaugus un citus šāda veida produktus labāk neiepirkt vairumā uz priekšdienām. Izrēķiniet, cik daudz konkrētā produkta būs nepieciešams, lai pēc 3 – 4 nedēļām atkal dotos pirkt jaunus.

Veikalos šobrīd iespējams iegādāties visu, ko sirds kāro, turklāt, biežiproduktus iespējams iegādāties arī akcijā, tādēļ nepērciet tikai ar domu, ka tādā veidā Jums izdosies ieekonomēt.

2. Visus graudaugus, miltus un citus iepriekš minētos produktus ieteicams uzglabāt stikla traukos ar cieši aiztaisāmiem vākiem. Ja pārtikas kode mājās tiek ievazāta ar veikalā nopirkto pārtikas produktu, tad caur stikla trauku to lieliski varēs manīt.

Turklāt, izmest tikai vienas stikla burciņas saturu būs daudz vieglāk, nekā visu, kas atrodas plauktā.

6
3. Kodes nevar izturēt augstu temperatūru, tādēļ, ja ir nepieciešams iegādāties graudaugus lielos daudzumos, izberiet tās uz cepampannas un kārtīgi pasildiet cepeškrāsnī.

4. Tik pat ļoti kodēm nepatīk arī zema temperatūra – iegādāto miltu vai graudaugu paciņu uz nakti atstājiet saldētavā, un problēma būs risināta.

Lasi arī: Augļi un dārzeņi ilgāk turēsies svaigi! 14 lieliski padomi produktu uzturēšanai!

Šķiet, ka īsumā tas ir viss, kas jāzina katrai mājsaimniecei, lai veiksmīgi atbrīvotos no pārtikas kodēm un pārliecinātos, ka tās Jūsu mājā vairs nekad neatgriezīsies. Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

 

Arī interesanti: Pateicoties draudzenes padomam, es uz visiem laikiem atbrīvojos no kodēm… SPIED ŠEIT, lai lasītu!

www.takprosto.cc

COMMENTS

Leave a Comment