Šis ēdiens ir ātri un viegli pagatavojams – un lieliski piemērots uzkodām. Šajā receptē izmanto jebkuru cieto sieru, tāpēc varat mainīt ēdiena garšu atbilstoši savām vēlmēm.
Siera gredzenu recepte
Sastāvdaļas:
Cietais siers – 50 g
Biezpiens – 100 g
Olas – 2
Milti – 40 g
Cepamais pulveris – 4 g
Dilles – saišķis
Sezama sēklas – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Kā pagatavot siera riņķus
Vispirms ieliek biezpienu bļodā, sarīvē sieru uz nelielas rīves.
Nomazgā dilles, noņem lieko mitrumu un sasmalcina zaļumus. Biezpienam pievieno cieto sieru un dilles, maisījumā ieputo vienu olu, pievieno miltus un cepamo pulveri.
Ja nepieciešams, maisījumam pievieno sāli un piparus – un ar mitrām rokām mīcīt mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Ja biezpiens ir pārāk mitrs, var pievienot vēl nedaudz miltu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Cepšanas paplāti pārklājiet ar cepamo papīru.
No mīklas ar mitrām rokām izveido gredzenu un liek uz cepšanas paplātes. Atdaliet otrās olas dzeltenumu no baltuma un ar olas dzeltenumu pārziepējiet siera riņķus. Virsū pārkaisa sezama sēklas.
Cep cepeškrāsnī 25 minūtes – tad uzkoda ir gatava.