Pavļuts uzskata, ka šis saistībā ar Co**d-19 ir viens liels pārpratums: ”Lūk, kas zināms”

Latvijā izskanējušās bažas, ka “Singclean” Co**d-19 ātrie antigēnu testi varētu būt neefektīvi, ir “pārpratums un preses pīle”, to Latvijas Radio raidījumā “Labrīt” sacīja Vese***as ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”), paužot pārliecību, ka šiem testiem var uzticēties.

“Cik es varu spriest no manā rīcībā esošas informācijas, tad šeit ir pilnīgs pārpratums. Jāsaka, ka šī būs laikam nosaucama par tādu kārtīgu un treknu preses pīli,” sacīja Vese***as ministrs.

Viņš skaidroja, ka visus testus arī skolu vajadzībām Latvijā iepērk Valsts aizsardzības, loģistikas un iepirkumu centrs, ziņo lsm.lv

Lasi vēl: Bijušais cietumnieks slepus naktī ielavījās pie paralizētas kundzes. No rīta viņas dēls bija vienkārši šokā par notikušo

Konkrētiem testiem, par ko ir bažas, pēc ministra teiktā, ir veikta tā sauktā CE sertifikācija, tie atbilst noteiktajām jutīguma un efektivitātes prasībām.

“Cik man zināms, tad šīs nulles tabulā, kas tika rādītas kādā raidījumā, atspoguļo to, ka konkrētā Vācijas laboratorija šos testus nemaz vēl nebija testējusi un pārbaudījusi. Līdz ar to tās nulles atspoguļo, visticamāk, faktu, ka neviena pārbaude nav veikta,” teica ministrs, paužot pārliecību, ka skolās lietotajiem Co**d-19 ātrajiem antigēnu testiem var uzticēties.

Leave a Comment