Pēc šī izlasīšanas tu, visticamāk, vairs nekad neēdīsi šos 5 produktus! /varbūt nedaudz pārspīlējam/

Baltmaize – tā atrodas ļoti daudzos pieliekamajos un maizes kastēs, tomēr tai nav nekādas uzturvērtības. Tā satur daudz cukura, un tai nav spēju tev likt justies apmierinātam, tādēļ jau pēc dažām tās ēšanas stundām tu jutīsies izsalcis. Tāpat baltmaizes ēšana tevi var novest pie liekā svara – aptuveni 12 gadu laikā. Aizstāj vien baltmaizi ar pilngraudu maizi!

Cepta pārtika – to jau zina visi, ka no cepta ēdiena būtu jāizvairās. Tie netikai pieliek tev dažus kilogramus, bet tiem arī ir ļoti zema uzturvērtība – tāpat tā var izraisīt arī nopietnus Vese***as traucējumus, piemēram, paaugstināt holesterīna līmeni un As**sspiedienu, kas var novest pie dažādām sirds slimībām.

Salātu mērces, kuru pamatā ir saldais krējums – salātiem būtu jābūt vienam no tiem ēdieniem, kas tavā ēdienkartē beidzot ir veselīgi, bet..tās mērcītes. Līdzko to sastāvā ir saldais krējums, salāti paliek par tavas Vese***as ienaidnieku. Protams, tās ir ļoti garšīgas un pievieno salātiem burvīgu garšu, bet labāk no tām būtu izvairīties. Kā alternatīvu vari izmantot salātu mērces, kuru pamatā ir eļļa.

Baltie rīsi ir viena no populārākajām ēdiena piedevām, it īpaši gaļas ēdieniem. Nenoliedzami – garšīgi jau tie ir. Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka rīsi ir veselīgi, tomēr to uzturvērtība ir atkarīga no rīsu veida, ko tu izvēlies. Ja vēlies uzlabot savu organisma veselību, izvēlies brūnos rīsus.

Muslis – daudzi cilvēki savu rīta ēdienreizi aizstāj ar musli. Un nav brīnums, jo tas vienmēr ticis pieskaitīts pie veselīgajiem ēdieniem. Bet patiesība ir tāda, ka muslis, kas ir pieejams visvairāk veikalos, ir arī pats neveselīgākais – tas dod tev 500 kalorijas, tam ir augsts tauku saturs un satur ļoti daudz cukura – labāk tā vietā ir izvēlēties kādu gardu augli.

Avots: www.mydiet.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Arizon</cite>

    Ak dievs, es vairs nekad neēdīšu baltos rīsus pēc šīm šausmām, ko izlasīju! (sarkasms)
    Tas ir normāli likt maldinošus virsrakstus???

  • <cite class="fn">Aija</cite>

    Virsraksts tads, itka no siem edieniem nomirt varetu. Est var visu, bet tikai ar meru. Musli ir cukurs, bet nejau nu tauki, un ieteikums apest augli ta vieta? Auglos ir maz kalorijas, un dazos pat vairak cukura neka musli. Murgs ne raksts.

  • <cite class="fn">anna</cite>

    pilnīgākās muļķības, baltmaizē ir tiki nedaudz vairāk kaloriju nekā graudu maizē

Leave a Comment