Picas mīkla – klasiskā itāļu plānā pica: labākā recepete! Padomi. Idejas. Noslēpumi.

Mīkla picai ledusskapī

Mīklu var sagatavot iepriekšējā dienā un ielikt to ledusskapī, lai izmantotu cepšanai nākamajā dienā. Vienkārši to no trīta izņemiet, lai tā pastāv vairākas stundas, līdz mīklu sākat izmantot. Starp citu, šajā gadījumā raugu izmanto mazākā daudzumā.

Uz nakti ledusskapī picu ieraudzēties atstāj vairusm picas meistaru! Viens no trikiem ko viņi izmanto – sadala mīklu nelielās bumbiņās (tā lai pietiek vienai picas pamatnei), kuras ieziež ar nelielu daudzumu olīveļļās un katru atstāj savā bļodā (bet obligāti jāpārklāj pārtikas plēve)!

 

Lai izveidotu plānu picas kārtu

picas mīkla

Ja Jūs cenšaties izveidot plānu picas kārtu, uz pannas ir jāliek mazāks daudzums mīklas. Tāpat var uz pannas picu izstiept. Tādā veidā, Jūs dabiskā veidā samazināsiet picas biezumu.

 

Lai pagatavotu biezu picu

Lai pica būtu bieza, Jums jāizmanto panna ar mazāku diametru, vairāk jāliek mīkla un tā mazāk ir jāizstiepj.

 

Lai izdotos kraukšķīga pica

Lai izdotos kraukšķīga pica, būtu labi, ja Jūs samazinātu ūdens daudzumu. Biezāka picas mīkla cepšanas rezultātā  paliek kraukšķīga. Tāpat svarīgs moments ir milti. Ja jūs gribat picu ar kraukšķīgu garoziņu, tad labāk ir izmantot mīklu ar lielāku lipekļa saturu.

 

Tiem, kas mīl mīkstu un lipīgu pamatni

Lai izdotos mīksta un vijīga pamatne, Jums ir jāpievieno vairāk ūdens mīklā vai arī jāizmanto mazāk miltu. Lai iegūtu labākus rezultātus, izmantojiet miltus ar mazāku lipekļa saturu. Mīklu var pagatavot bez lipekļaunr glutēnu saturošiem miltiem.

 

Picas pildījums

Pildījums atkarīgs no picas, kuru Jūs vēlaties pagatavot, veida. Svaigais mocarella siers ir nepieciešams, ja picu Jūs gribat pagatavot Ņujorkas stilā. Tas, kā parasti, ir minimāls stils, kad viss tiek izmantots nelielos daudzumos.

No citas puses, pica Čikāgas stilā tiek gatavota dziļā pannā, tiek [ievienoti daudzi produkti no gaļas. Gan liellopu un cūkas desiņas, malta gaļa, bekons, kūpināta gaļa u.c. Tāpat, tajā liek saldos piparus, sēnēm, kā arī, dažādu veidu sierus.

Tomāti, siers, anšovi, ķiploki un tādas garšvielas, kā baziliks, oregano ir tipiski itāliešu picai.

Pica Kalifornijas stilā raksturojas  ar sezonas dārzeņu un augļu pildījumu. Tāpat, ar vistas, kūpināta laša un citiem neparastiem pildījumiem.

 

Pildījumam ir jābūt svaigam

Tiek rekomendēts pildījumam izmantot svaigas sastāvdaļas. Īpaši svaigu mocarellas sieru, ja tas ir iespējams. Lai atbrīvotu žāvētu augu garšu, pirms tam, kā tos pievienot, garšaugus vajag saberz  ar pirkstiem.

 

Nolejiet no pildījuma ūdeni

Lai pica nebūtu slapja, īpaši, ja Jūs izmantojat daudz konservu un citas mitras sastāvdaļas, Jums no tiem ir jānotecina ūdens. Tas noteikti ir jāizdara, pirms Jūs tos izmantojat.

 

Mērce picai

Mērce Jūsu picai dos īpašu aromātu. Pastāv daudz vieglu recepšu picas mērcei. Jūs varat pagatavot savu mērci. Mazliet fantāzijas un improvizācijas – un mērce gatava.

Lasi arī: Medus kūka: Labākā recepta! Viegla cepšana, ātri pagatavojama, neprātīgi garda!

 

Viegla recepte picas mērcei

Ķiplokus un sīpolus jāapcep olīveļļā, pievienot tomātu mērci (var tomātu pastu), sāli, ( ar maltiem pipariem, ja tāda ir). Vārīt dažas minūtes, pēc tam pievienot baziliku un oregano. Ja vēlaties, Jūs varat pievienot mērcei balzāmetiķi. Jūs varat sagatavoto malto gaļu pievienot tieši mērcei.

 

Labāk izmanto biezu mērci

Pārāk ūdeņaina mērce var tecēt no Jūsu picas. Ja Jūs izmantojat konservētu mērci, novērtējiet picas biezumu. Ja tā ir plāna, tad mērci vajag pirms lietošanas uzvārīt.

 

 

Galvenais padoms, kā mājas apstākļos pagatavot picu – uzticieties Jūsu intuīcijai un nebaidieties improvizēt.

Labu apetīti!

 

Arī interesanti – Ātrā pica uz plāts! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu šo recepti! 

Avots: allwomens.ru

Leave a Comment