Piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu audzināšanu: cik un kā varēs saņemt, kam nepienāksies

No šā gada 1. marta par divu un vairāku bērnu audzināšanu no viena gada līdz 20 gadu vecumam pabalsta saņēmējam pie ģimenes valsts pabalsta Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) piešķirs piemaksu. raksta la.lv portāls praktiski.lv.

To paredz grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā.

Cik un kā varēs saņemt

Piemaksas apmērs ir atkarīgs no bērnu skaita, par kuriem piešķirts ģimenes valsts pabalsts konkrētam pabalsta saņēmējam:

• par diviem bērniem – 10 eiro mēnesī;

• par trim bērniem – 66 eiro mēnesī;

• par katru nākamo bērnu – 50 eiro mēnesī lielāks nekā par iepriekšējo kopējo audzināmo bērnu skaitu ģimenē (par četriem bērniem – 116 eiro mēnesī, par pieciem bērniem – 166 eiro mēnesī utt.).

Iesniegums piemaksas piešķiršanai nav nepieciešams, jo piemaksas apmēru VSAA noteiks atbilstīgi tam, par cik bērniem konkrētajam pabalsta saņēmējam piešķirts ģimenes valsts pabalsts.

Tiem pabalsta saņēmējiem, kuriem tas jau ir piešķirts par diviem vai vairāk bērniem, piemaksas apmēru par periodu no 2018. gada 1. marta VSAA aprēķinās un izmaksās ne vēlāk kā līdz 2018. gada 30. aprīlim. Tas nozīmē, ka aprīlī piemaksa tiks izmaksāta par martu un aprīli, bet turpmāk, sākot no maija, to izmaksās katru mēnesi kopā ar ģimenes valsts pabalstu.

Lasi arī: Trīsgadnieks viens pats aizgāja no mājām: notikušā hronoloģija

Kam nepienākas

Nosakot ģimenes valsts pabalsta apmēru, bērnu skaitā neieskaita bērnus, par kuriem…

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk

Leave a Comment