Piepūšamās atrakcijas – māte pēc tām pamanīja uz sava dēla ādas aizdomīgus izsitumus

  1. Iemesls

Iemesls pārsteidza pilnīgi visus! Izsitumi uz bērna ķermeņa parādījās pēc tam, kad zēns bija spēlējies piepūšamajās atrakcijās. Rotaļāšanās laikā zēns nejauši sagriezās, taču neviens no vecākiem nespēja paredzēt, ka pēcāk notiks kas tāds.

Problēma ir tāda, ka lielākā daļa šo piepūšamo bērnu atrakciju caurām dienām stāv uz ielas, pa tiem rotaļājas simtiem bērnu, uz tiem sakrājas gan putekļi, gan netīrumi, gan baktērijas, taču tos netīra tik regulāri, cik vajadzētu (reizēm netīra vispār). Gala rezultātā uz nosvīdušā bērna pušuma nokļuva netīrumi, kas noveda pie ādas stafilokoku infekcijas.

  1. Zem mikroskopa

Paši par sevi batuti un piepūšamās atrakcijas bērniem nebūt nav kaitīgas, problēma slēpjas tajos netīrumos un putekļos, kas tajos uzkrājas. Galu galā šāda atrakcija kļūst par lielisku vietu, kur var attīstīties dažādas baktērijas. Bērni bieži krīt, nobrāz kājas un rokas, bet pēc tam šajās pušumos iekļūst infekcijas.

  1. Kas ir stafilokoku infekcija?

Šī infekcija var kļūt pat nāvējoša, ja baktērija iesakņojas dziļi organismā, no As**srites iekļūstot locītavās, kaulos, plaušās vai pat sirdī. Inficētajiem tiek novēroti šādi simptomi: sarkana un sakairināta āda, pūslīši, drudzis. Tāpat iespējams novērot vemšanu vai ķermeņa temperatūras paaugstināšanos.

 

Lasi arī: “Nekas, dzemdēsiet sev citu!” Jaunā māmiņa atceras ārstu vienaldzību…

Lai pasargātu savu bērnu no šādiem nepatīkamiem atgadījumiem, pārliecinieties, vai vietās, kur jūs vedat savus bērnus, tiek veikta pienācīga uzkopšana. Vienaldzība vienmēr noved pie nejaukām sekām – tas nu gan ir jāatceras!

 

Noteikti neaizmirstiet dalīties ar šo rakstu, lai arī citi ņem šo faktu vērā!

Leave a Comment