Pievienojiet to ziemassvētku kaktusa laistīšanas ūdenim, viņš uzreiz atgriezīs savus ziedus un apbērs jūs ar tiem visu gadu

Jūs varat atdzīvināt Decembrist, izmantojot aspirīna tabletes un aktivēto ogli. Vispirms sasmalciniet vienu ogļu tableti putekļos un izkaisiet to pa augsnes virsmu katlā.

Izmantojiet zobu bakstāmo, lai atbrīvotu augsni. Pēc tam izšķīdiniet aspirīna tableti litrā ūdens. Laistiet ziedu ar šo šķīdumu un apkaisa tā lapas. Pārpalikumus var uzglabāt ledusskapī. Atkārtojiet procedūru trīs reizes, kad augsne izžūst.

Kā paātrināt Ziemassvētku eglītes ziedēšanu?

Šeit ir vēl daži ieteikumi, kas palīdzēs decembristam uzsākt sulīgu ziedēšanu ne tikai ziemā, bet visu gadu (jā, arī tas ir iespējams).

Lasi arī: No kā steidzami jāatbrīvojas, lai gūtu panākumus darba un finanšu jomā?

Lasi arī: Prognoze 2023. gada 31. oktobrim: Vērsim jābūt uzmanīgam, Zivis sagaida apdraudējums uz ceļa!

Apmēram mēnesi pēc ziemas ziedēšanas beigām zieds ir jānospiež. Pieredzējuši puķu audzētāji apgalvo, ka pēc šīs procedūras decembrists atkal atbrīvos pumpurus martā-aprīlī. Ir nepieciešams noņemt liekos segmentus, lai novārdzinātais augs ātrāk iegūtu spēku.

Pieaugušā Ziemassvētku eglītē no katra zara var noskrūvēt 3–5 segmentus, nekaitējot. Bez šķērēm! Tādā veidā jūs atjaunosiet augu, un tas jūs priecēs vēl daudzus gadus.

Decembristam nepatīk tiešie saules stari, it īpaši vasarā. Vislabāk to novietot uz palodzes austrumu pusē, bet siltajā sezonā logus pārklāt ar izkliedējošu audumu. Ļoti svarīgi: podu var pārvietot no galda uz logu vai otrādi, taču nekādā gadījumā negrieziet ziedu ap savu asi. Pretējā gadījumā pumpuri var nokrist.

Šlumbergera labākais pods ir pēc iespējas mazāks. Ziedam ir ļoti pieticīga sakņu sistēma, un jo plašāks ir konteiners, jo vairāk enerģijas augs novirzīs sakņu, nevis pumpuru augšanai. Tāpēc izvēlieties podu, kas ir 3 reizes mazāks par decembrista kāta garumu.

Kādus trikus izmantojat Ziemassvētku eglīšu audzēšanā? Dalieties ar mums komentāros.

Arī interesanti: Ko darīt, lai brilles neaizsvīstu aukstā laikā